Rýchla panvica s kuracím mäsom a krevetami v paradajkovej omáčke

HODNOTENIE UŽÍVATEĽOV: 5 (1)
Do 30 minút Doba prípravy
Nenáročné Obtiažnosť
4 Počet porcií
Nepáli Pikantnosť

Kuracie mäso, krevety, petržlenová a paradajková omáčka... Táto rýchla panvica je chutná, rýchla a sýta

Ingrediencie

  • 1 PL olivového oleja
  • 2 kuracie prsia nakrájané na kúsky
  • 200 g surových olúpaných kreviet
  • 4 strúčiky cesnaku roztlačené
  • 1 lyžička mletej údenej papriky
  • soľ a čerstvo mleté korenie
  • 1 bobkový list
  • 1 Knorr Bohatý bujón kurací
  • 1× 400 g plechovka nakrájaných paradajok
  • 100 g mrazeného hrášku
  • Hrsť nasekanej hladkej petržlenovej vňate

Príprava

Olej rozohrejte vo väčšej panvici s ťažším dnom na strednom ohni. Pridajte kuracie mäso a za občasného miešania ho opečte dozlatista. Pridajte krevety. Chvíľu smažte, potom pridajte cesnak a nechajte ho chvíľu smažiť.

Pridajte papriku, soľ, korenie a bobkový list, premiešajte. Potom pridajte kurací vývar Knorr, ktorý sa ľahko rozmieša. Prilejeme paradajky z konzervy. Premiešajte a priveďte do varu

Potom znížte teplotu a na miernom ohni za občasného miešania varte asi 5 minút. Ak sa tekutina príliš rýchlo odparí, pridajte trochu vody

Nakoniec pridajte hrášok a zakryté odstráňte z ohňa a nechajte 5 minút odpočívať. Posypte petržlenovou vňaťou a podávajte s uvarenou ryžou.

Diskusia k receptu (0)

Nový komentár

#instagram

Recepty na každý deň

Máte doma najrôznejšie ingrediencie, ale nemáte nápad, ako ich spojiť v dobré a zdravé jedlo? Tak sa nechajte inšpirovať na našom Instagrame.

x

Nemôžete nájsť ten správny recept? Skúste zadať ingrediencie z vašej chladničky a nechajte sa inšpirovať.

Generuj recept