Rýchla panvica s kuracím mäsom, hráškom a mrkvou

HODNOTENIE UŽÍVATEĽOV: 5 (1)
Do 30 minút Doba prípravy
Nenáročné Obtiažnosť
4 Počet porcií
Nepáli Pikantnosť

Rýchle, zdravé a chutné jedlo. Presne taká je táto rýchla panvica s kuracím mäsom, mrkvou, hráškom, cesnakom a petržlenovou vňaťou.

Ingrediencie

  • 500 g kuracích pŕs
  • 250 g dlhozrnnej ryže
  • 1 pór
  • 2 stredne veľké mrkvy
  • 150 g mrazeného hrášku
  • 2 PL rastlinného oleja
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 10 g masla
  • 1 Knorr Bohatý bujón kurací
  • Soľ a korenie podľa chuti
  • Petržlenová vňať na ozdobu

Príprava

Kuracie mäso nakrájajte na menšie kúsky.

Umyte zeleninu, ošúpte mrkvu a nakrájajte ju na rezance. Pór nakrájame na tenké pásiky, cesnak nadrobno.

Ryžu prepláchneme studenou vodou a uvaríme podľa návodu na obale v mierne osolenej vode.

Na rozpálenej panvici s olejom opečieme mierne osolené a okorenené kuracie mäso, potom pridáme cesnak. K orestovanému mäsu pridajte nakrájanú mrkvu a restujte ďalších 5 minút. Potom pridajte hrášok a pór a restujte ešte niekoľko minút, kým zelenina nezmäkne na skus.

Do hotovej zmesi vmiešajte maslo a potom bohatý kurací vývar Knorr. Premiešajte a nechajte niekoľko minút prehrievať. Dochuťte podľa potreby.

Hotové jedlo ozdobte nasekanou petržlenovou vňaťou a podávajte s ryžou.

Diskusia k receptu (0)

Nový komentár

#instagram

Recepty na každý deň

Máte doma najrôznejšie ingrediencie, ale nemáte nápad, ako ich spojiť v dobré a zdravé jedlo? Tak sa nechajte inšpirovať na našom Instagrame.

x

Nemôžete nájsť ten správny recept? Skúste zadať ingrediencie z vašej chladničky a nechajte sa inšpirovať.

Generuj recept