Príprava
Pripravte si marinádu z olivového oleja, korenia, soli a korenia. Filety vložte do hlbšej misy a zalejte ich marinádou. Uložíme do chladničky aspoň na 30 minút.
Ryžu prepláchnite studenou vodou.
Na panvici rozohrejte olivový olej a dozlatista na ňom opečte nadrobno nakrájanú cibuľu a cesnak. Dávajte pozor, aby ste cesnak nepripálili, zhorkne.
Pridajte opláchnutú ryžu, niekoľko minút restujte a potom ju zalejte vodou. Pridajte bohatý zeleninový vývar Knorr, premiešajte zmes a varte na miernom ohni, kým sa voda úplne nevstrebe a ryža nebude uvarená (približne 15 minút).
Rozpáľte gril alebo druhú panvicu a opečte lososa, 4 minúty z každej strany. Vždy začnite kožou nadol. Počas opekania môžete lososa prikryť pokrievkou (najmä ak sú filety vysoké), aby sa rovnomerne opiekol. Do ryže vmiešajte cícer a nechajte ho 5 minút prehrievať. Odstavte z ohňa, preložte do väčšej misy a vmiešajte nakrájané cherry paradajky, olivy a čerstvé bylinky. Ak chcete, môžete pridať aj balkánsky syr.
Zmes podávajte s opečeným lososom.
Diskusia k receptu (0)
Nový komentár