Príprava
Šošovicu podľa návodu na obale uvarte domäkka a zlejte prebytočnú vodu.
Na panvici rozohrejte olivový olej a osmažte cibuľu a cesnak do zlatista. Vmiešajte mletú papriku a rascu.
Šošovicu roztlačte alebo rozmixujte nahrubo, pridajte osmaženú cibuľu s cesnakom a korením, vajce a strúhanku. Premiešajte, kým nevznikne zmes vhodná na tvarovanie guľôčok.
Zo zmesi vytvarujte malé guľôčky. Na panvici rozohrejte olivový olej a guľôčky osmažte zo všetkých strán do zlatista.
V hrnci zmiešajte drvené paradajky a Knorr Bohatý bujón zeleninový. Priveďte k varu a nechajte variť asi 10 minút. Vmiešajte kokosové mlieko a nechajte zmes prehriať.
Do paradajkovej omáčky pridajte osmažené guľôčky. Podľa chuti osoľte a okoreňte. Podávajte ozdobené čerstvou petržlenovou vňaťou, s prílohou ako napr. ryža alebo kuskus.
Diskusia k receptu (0)
Nový komentár