Príprava
Vo veľkej panvici s nepriľnavým povrchom rozohrejte maslo. Pridajte slaninu nakrájanú na kocky a 3 minúty opekajte na miernom ohni. Pridajte zemiaky a smažte ich približne 6 minút, kým nebudú zo všetkých strán zlatisté. Potom ich odložte bokom. Použite ich neskôr.
Na tú istú panvicu pridajte nakrájanú papriku a cibuľu a smažte ich asi 3 minúty, kým zelenina nezmäkne.
Pridajte cesnak a restujte, kým nezmäkne. Potom do zmesi pridajte hovädzie mäso a smažte 5 minút, kým nezhnedne a nerozpadne sa.
Pridajte soľ (o niečo menej ako zvyčajne, jedlo bude mierne osolené aj pri pridávaní vývaru), korenie, papriku a talianske korenie. Vmiešajte paradajkový pretlak.
Vráťte zemiaky k zelenine, premiešajte zmes, zalejte vodou, prikryte pokrievkou a varte 10 minút. Ak voda vrie a zemiaky sú stále tvrdé, pridajte ešte 100 ml vody a varte bez pokrievky, kým nezmäknú. V hotovej zmesi by nemala byť žiadna voda navyše
Nakoniec vmiešajte bohatý hovädzí vývar Knorr, aby sa zvýraznila chuť hovädzieho mäsa a spojili sa chute všetkých ingrediencií
Na hotovú zmes nastrúhajte čedar a prikryte pokrievkou na 3 minúty. Syr krásne zmäkne. Podávajte ozdobené nasekanou petržlenovou vňaťou.
Diskusia k receptu (0)
Nový komentár