Rýchla smažená ryža so zeleninou a vajíčkom

HODNOTENIE UŽÍVATEĽOV: 5 (1)
Do 35 minút Doba prípravy
Nenáročné Obtiažnosť
3 Počet porcií
Nepáli Pikantnosť

Smažená ryža alebo fried rice je obľúbený pokrm v Ázii. Rovnako tak si na ňom pochutnáte aj u nás – a ešte do neho spracujete zeleninu, ktorú máte v chladničke. Smažená ryža báječne chutí aj s bielou kapustou alebo pak choi. Podávajte ju ako rýchlu večeru a uvidíte, že budete mať úspech.

Ingrediencie

  • 200 g ryže – ideálne zmes divokej dlhozrnnej (F50F)
  • 1 vanička Knorr Bohatý bujón zeleninový
  • 250 g mrkvy
  • 500 g brokolice
  • 3 jarné cibuľky
  • 2 lyžice oleja
  • 3 vajcia
  • Korenie

Príprava

V hrnci privedieme 500 ml vody k varu, potom do nej nasypeme prepláchnutú ryžu a varíme domäkka.

Mrkvu ošúpeme a nakrájame na menšie kúsky. Brokolicu umyjeme a rozdelíme na malé ružičky. Jarnú cibuľku očistíme a nakrájame na kolieska.

Mrkvu a brokolicu osmažíme na oleji asi päť minút. Potom pridáme trošku vody, bujón a dusíme ďalších päť minút.

Do zeleniny pridáme uvarenú ryžu, kolieska jarnej cibuľky a premiešame.

Vajcia rozšľaháme v miske, osolíme a okoreníme. Potom ich vlejeme doprostred ryžovej zmesi a miešame, kým nie sú čiastočne urobené. Potom ich jemne rozmiešame so zvyškom zmesi, aby sa rovnomerne obalila v hotovom vajíčku.

Diskusia k receptu (0)

Nový komentár

#instagram

Recepty na každý deň

Máte doma najrôznejšie ingrediencie, ale nemáte nápad, ako ich spojiť v dobré a zdravé jedlo? Tak sa nechajte inšpirovať na našom Instagrame.

x

Nemôžete nájsť ten správny recept? Skúste zadať ingrediencie z vašej chladničky a nechajte sa inšpirovať.

Generuj recept