Rychlá špenátová polievka s žeruchou

HODNOTENIE UŽÍVATEĽOV: 5 (1)
Do 25 minút Doba prípravy
Nenáročné Obtiažnosť
4 Počet porcií
Nepáli Pikantnosť

Táto výborná polievka je plná vitamínov a živín a na dlho vás zasýti. Ak ju chcete servírovať ako hlavný chod, jednoducho k nej podávajte kvalitný ražný chlieb. A rýchly a zdravý obed je na stole!

Ingrediencie

  • 300 g zemiakov
  • 40 g rastlinného oleja
  • 1 cibuľa
  • 1 strúčik cesnaku
  • 50 g múky
  • 1 liter vody
  • 2 vaničky Knorr Bohatý bujón zeleninový
  • 200 g žeruchy (F50F)
  • 200 g špenátu
  • 100 g kyslej smotany
  • 4 uvarené vajcia
  • 30 g konopných semien (F50F)

Príprava

Brambory ošúpeme, nakrájame na menšie kocky a uvaríme domäkka. Dáme bokom.

Medzitým si vo väčšom hrnci rozohrejeme olej a opečieme na ňom najemno nakrájanú cibuľu a cesnak. Zasypeme múkou a zapražíme.

Do panvice nalejeme studenú vodu a privedieme k varu. Rozpustíme v nej bujón.

Do panvice pridáme špenát a žeruchu (obe sme umyli a nakrájali na nahrubo) a necháme zvädnúť.

Polievku rozmixujeme tyčovým mixérom dohladka. Dochutíme soľou a korením.

Do misiek rozdelíme uvarené zemiaky, zalejeme polievkou a servírujeme s vajcom a štedrou porciou kyslej smotany a konopných semienok.

Tip na záver : Polievku servírujeme skoro po dokončení – inak hrozí, že zmení farbu. Ak máte radi špenát, vyskúšajte aj tento recept – špenátovú polievku s pažítkou.

Diskusia k receptu (0)

Nový komentár

#instagram

Recepty na každý deň

Máte doma najrôznejšie ingrediencie, ale nemáte nápad, ako ich spojiť v dobré a zdravé jedlo? Tak sa nechajte inšpirovať na našom Instagrame.

x

Nemôžete nájsť ten správny recept? Skúste zadať ingrediencie z vašej chladničky a nechajte sa inšpirovať.

Generuj recept