Rýchla tekvicová polievka s opečenými semienkami

HODNOTENIE UŽÍVATEĽOV: 5 (1)
Do 15 minút Doba prípravy
Nenáročné Obtiažnosť
4 Počet porcií
Nepáli Pikantnosť

V tomto recepte hrá dôležitú úlohu rúra – upečieme v nej jednak zeleninu na polievku, ktorá vďaka pečeniu získa ďaleko lepšiu chuť, a napokon aj semienka, s ktorými polievku ozdobíme. Túto tekvicovú polievku servírujte pokojne ako hlavný chod – s kúskom pečiva vás zasýti na niekoľko hodín.

Ingrediencie

  • 1 cibule
  • 1 tekvica hokaido
  • 4 strúčiky cesnaku
  • Maslo
  • Olivový olej
  • 1 vanička Knorr Bohatý bujón zeleninový

Príprava

Pripravíme si pekáč, ktorý vymastíme olivovým olejom. Do neho vložíme kúsky nakrájanej tekvice zbavenej semienok, cibuľu na štvrtky a celé strúčiky cesnaku. Pečieme v predhriatej rúre na 180 °C asi 30 minút.

Akonáhle nám zmäkne zelenina a začne zlatnúť, pripravíme si zeleninový bujón. V litri vriacej vody rozpustíme bujón a vysypeme do neho obsah pekáča.

Polievku krátko povaríme, osolíme, okoreníme a rozmixujeme tyčovým mixérom dohladka.

Ingrediencie Semienka na ozdobu

  • 20 g pohanky (F50F)
  • 20 g vlašských ořechů (F50F)
  • 15 g lněných semen (F50F)

Príprava Semienka na ozdobu

Semienka zmiešame a rozložíme ich na plech vyložený papierom na pečenie.

Akonáhle máme upečenú tekvicu, cesnak a cibuľu na polievku, vložíme do rúry plech so semienkami. Pečieme ich asi 10 až 12 minút tiež pri teplote 180 stupňov.

Semienka necháme trochu vychladnúť a posypeme nimi naservírovanú polievku.

Diskusia k receptu (0)

Nový komentár

#instagram

Recepty na každý deň

Máte doma najrôznejšie ingrediencie, ale nemáte nápad, ako ich spojiť v dobré a zdravé jedlo? Tak sa nechajte inšpirovať na našom Instagrame.

x

Nemôžete nájsť ten správny recept? Skúste zadať ingrediencie z vašej chladničky a nechajte sa inšpirovať.

Generuj recept