Rýchle cestoviny s karfiolovo-parmezánovou omáčkou

HODNOTENIE UŽÍVATEĽOV: 5 (1)
Do 30 minút Doba prípravy
Nenáročné Obtiažnosť
4 Počet porcií
Nepáli Pikantnosť

Vďaka karfiolu a hrášku sú tieto cestoviny vhodné aj pre tých, ktorí sa snažia schudnúť – karfiol má totiž málo kalórií, ale pritom zasýti. A bonus? Tieto parádne cestoviny máte hotové do pol hodinky!

Ingrediencie

  • 500g cestovín (odporúčame mušličky)
  • 50 g masla
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 400 g karfiolu
  • 1/2 vaničky Knorr Bohatý bujón zeleninový
  • 100 g parmezánu
  • 1 lyžica dijonskej horčice
  • 200 g mrazeného hrášku
  • Soľ a korenie
  • 150 g žeruchy (F50F)

Príprava

Těstoviny uvaríme podľa návodu na obale. Medzitým si na veľkej panvici rozohrejeme maslo a opečieme na ňom plátky cesnaku a kúsky karfiolu.

Znížime teplotu a opekáme, kým nie je karfiol zlatohnedý. Pridáme k nemu 150 ml vody z cestovín, bujón, hrášok a horčicu a necháme prikryté variť, kým nie je karfiol hotový na skus.

Na záver do panvice vmiešame uvarené cestoviny a parmezán. Osolíme, okoreníme a podávame ozdobené žeruchou.

Diskusia k receptu (0)

Nový komentár

#instagram

Recepty na každý deň

Máte doma najrôznejšie ingrediencie, ale nemáte nápad, ako ich spojiť v dobré a zdravé jedlo? Tak sa nechajte inšpirovať na našom Instagrame.

x

Nemôžete nájsť ten správny recept? Skúste zadať ingrediencie z vašej chladničky a nechajte sa inšpirovať.

Generuj recept