Rýchle špagety s paradajkovo-cícerovou omáčkou

HODNOTENIE UŽÍVATEĽOV: 5 (1)
Do 20 minút Doba prípravy
Nenáročné Obtiažnosť
4 Počet porcií
Nepáli Pikantnosť

Cestoviny sú vďačné jedlo – skoro každý ich má rád a sú rýchlo hotové. Vyskúšajte tieto rýchle špagety, do ktorých trochu netradične pridáme nahrubo nasekaný cícer z plechovky. Vďaka nemu je jedlo plné bielkovín a nevšednej chuti.

Ingrediencie

  • 400 g celozrnných špagiet
  • Olej
  • 2 cibule
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 400 g cíceru z konzervy (F50F)
  • 400 g cherry paradajok (F50F)
  • 1 vanička Knorr Bohatý bujón zeleninový
  • 200 g baby špenátu (F50F)
  • 100 g rukoly

Príprava

Na väčšej panvici rozohrejeme olej a opečieme na ňom cibuľu, ktorú sme si nakrájali nadrobno. Po chvíli, keď je cibuľka sklovitá, k nej prihodíme prelisovaný cesnak.

Do panvice prihodíme nahrubo nakrájaný cícer z plechovky, rozpůlené paradajky a bujón. Prehrejeme. Keď zmes začne prebublávať, platňu vypneme a necháme dôjsť.

Medzitým špagety uvaríme na „al dente“ – podľa pokynov na obale.

Uvarené špagety scedíme a pridáme do panvice. Pridáme baby špenát a opatrne premiešame.

Špagety servírujeme s rukolou.

Tip na záver : Ak chceme, servírujeme špagety s nastrúhaným parmezánom alebo grana padano.

Diskusia k receptu (0)

Nový komentár

#instagram

Recepty na každý deň

Máte doma najrôznejšie ingrediencie, ale nemáte nápad, ako ich spojiť v dobré a zdravé jedlo? Tak sa nechajte inšpirovať na našom Instagrame.

x

Nemôžete nájsť ten správny recept? Skúste zadať ingrediencie z vašej chladničky a nechajte sa inšpirovať.

Generuj recept