Rýchle špaldovo-paradajkové krekry

HODNOTENIE UŽÍVATEĽOV: 5 (1)
Do 25 minút Doba prípravy
Nenáročné Obtiažnosť
6 Počet porcií
Nepáli Pikantnosť

Tieto slané sušienky, alebo krekry ak chcete, sú skvelé k šalátom, polievkam, nátierkam, alebo len tak samotné ako večerné maškrtenie k televízii. Recept máte hotový raz dva a sú jednoducho skvelé.

Ingrediencie

  • 45 g zmesi semienok (sezamové, tekvicové a pod.)
  • 1/2 červenej cibule
  • 1/2 strúčika cesnaku
  • 75 g špaldovej múky
  • 1 dcl paradajkovej šťavy alebo pyré z paradajok
  • 1 lyžica prášku do pečiva alebo sódy bikarbóny
  • 2 lyžice olivového oleja
  • Knorr korenie celé z Vietnamu

Príprava

Troubu predhrejeme na 170°C. Cibuľu nakrájame na tenké kolieska, cesnak nasekáme nadrobno.

V miske zmiešame semená, múku a čerstvo namleté korenie. Pridáme paradajkový džús a premiešame, aby sme mali hladké cesto.

Na plech vyložený papierom na pečenie rozotrieme polovicu cesta a pečieme asi 20 minút. Keď sú krekry hotové (poznáme to tak, že je špáradlo po prepichnutí cesta suché), necháme ich vychladnúť a nakrájame na štvorčeky.

Rovnako upečieme aj druhú polovicu cesta. Podávame s obľúbenou nátierkou a zeleninou.

Tip na záver : Krekry uchovávame až 5 dní v zatvorenej krabici. Ak máte radi slané sušienky, vyskúšajte tiež kváskové krekry.

Diskusia k receptu (0)

Nový komentár

#instagram

Recepty na každý deň

Máte doma najrôznejšie ingrediencie, ale nemáte nápad, ako ich spojiť v dobré a zdravé jedlo? Tak sa nechajte inšpirovať na našom Instagrame.

x

Nemôžete nájsť ten správny recept? Skúste zadať ingrediencie z vašej chladničky a nechajte sa inšpirovať.

Generuj recept