Rýchle tagliatelle s tekvicovou omáčkou

HODNOTENIE UŽÍVATEĽOV: 5 (1)
Do 25 minút Doba prípravy
Nenáročné Obtiažnosť
4 Počet porcií
Nepáli Pikantnosť

Tekvicová omáčka na cestoviny? Budete prekvapení, ako veľmi bude tento rýchly obed chutiť celej rodine.

Ingrediencie

  • 500 g tagliatellí
  • 3 lyžice oleja
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 400 g tekvice
  • 200 ml smotany
  • 1/2 vaničky Knorr Bohatý bujón zeleninový
  • 100g parmezánu
  • 80 g vlašských orechov (F50F)

Príprava

Troubu predhrejeme na 225°C. Tekvicu nakrájame na kúsky a poriadne premiešame s prelisovaným cesnakom a olejom. Pečieme dozlatista – teda asi 20 minút.

Cestoviny uvaríme podľa návodu na obale. Scedíme, ale časť vody si necháme a vo vyššom hrnci v nej rozpustíme bujón. Potom pridáme kúsky upečenej tekvice a smotanu a umixujeme mixérom do hladka. Pridáme cestoviny a premiešame, aby sa pekne obalili v omáčke.

Cestoviny servírujeme s nasekanými vlašskými orechmi a čerstvým korením.

Diskusia k receptu (0)

Nový komentár

#instagram

Recepty na každý deň

Máte doma najrôznejšie ingrediencie, ale nemáte nápad, ako ich spojiť v dobré a zdravé jedlo? Tak sa nechajte inšpirovať na našom Instagrame.

x

Nemôžete nájsť ten správny recept? Skúste zadať ingrediencie z vašej chladničky a nechajte sa inšpirovať.

Generuj recept