Ryžový šalát so zeleninou a broskyňou

HODNOTENIE UŽÍVATEĽOV: 5 (1)
Do 30 minút Doba prípravy
Nenáročné Obtiažnosť
4 Počet porcií
Nepáli Pikantnosť

Na tomhle ryžovom šaláte je skvelé, že chutí výborne nielen hneď po pripravení, ale aj na druhý deň, keď sa chute rozležia. Ak máte radi červenú cibuľu, nebojte sa jej dať do šalátu aj viac.

Ingrediencie

  • 160 g divokej ryže (F50F)
  • 1 vanička Knorr Bohatý bujón zeleninový
  • 1 červená paprika
  • 1/2 uhorky
  • 1 malá červená cibuľa
  • 1 broskyňa
  • 4 lyžice olivového oleja

Príprava

Rýžu pripravíme spolu s vaničkou bujónu podľa návodu na obale.

Z papriky odstránime semienka a nakrájame ju na malé kúsky. Uhorku nakrájame na kocky. Cibuľu ošúpeme a nakrájame nadrobno. Broskyňu umyjeme, odstránime kôstku a nakrájame na kúsky.

Ryžu necháme vychladnúť a potom zmiešame s olivovým olejom a nakrájanými ingredienciami.

Šalátik ochutíme obľúbenými bylinkami – skvelý je tymian a/alebo petržlen.

Tip na záver : Broskyňu môžeme nahradiť nektarinkou.

Diskusia k receptu (0)

Nový komentár

#instagram

Recepty na každý deň

Máte doma najrôznejšie ingrediencie, ale nemáte nápad, ako ich spojiť v dobré a zdravé jedlo? Tak sa nechajte inšpirovať na našom Instagrame.

x

Nemôžete nájsť ten správny recept? Skúste zadať ingrediencie z vašej chladničky a nechajte sa inšpirovať.

Generuj recept