Šakšúka: zeleninový pokrm zo severnej Afriky

HODNOTENIE UŽÍVATEĽOV: 5 (1)
Do 35 minút Doba prípravy
Nenáročné Obtiažnosť
4 Počet porcií
Nepáli Pikantnosť

Ingrediencie

  • 1 cibule
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 žltá paprika
  • 700 g paradajok (F50F)
  • 1 lyžica olivového oleja
  • 2 lyžice Chilli mletého z Indie
  • 1⁄2 lyžičky soli
  • 1 lyžička hnedého cukru
  • 1 plechovka cíceru
  • 100 g baby špenátu (F50F)
  • Korenie
  • 4 vajcia

Príprava

Cibuli a cesnak nakrájame nadrobno, papriku a paradajky umyjeme a nakrájame na malé kocky.

Na oleji osmažíme cibuľu s cesnakom, pridáme papriku a zasmažíme. Po chvíli pridáme paradajky, korenie, cukor a zmes privedieme k varu.

Scedíme cícer a spolu so špenátom vmiešame do horúcej panvice. Okoreníme.

V panvici vytvoríme naberačkou 4 jamky a do každej z nich vyklepneme vajíčko. Zatiaľ čo bielok môžeme opatrne vmiešať do zmesi, dávame pozor, aby žĺtky zostali neporušené. Akonáhle sú vajíčka hotové, môžeme servírovať.

Tip na záver : Podávame s divokou ryžou alebo bagetkou.

Diskusia k receptu (0)

Nový komentár

#instagram

Recepty na každý deň

Máte doma najrôznejšie ingrediencie, ale nemáte nápad, ako ich spojiť v dobré a zdravé jedlo? Tak sa nechajte inšpirovať na našom Instagrame.

x

Nemôžete nájsť ten správny recept? Skúste zadať ingrediencie z vašej chladničky a nechajte sa inšpirovať.

Generuj recept