Príprava
V menšom hrnci zohrejeme mlieko s 200 ml vody a soľou. Šľaháme, vmiešame polentu a na miernom ohni varíme 1–2 minúty. Do polentovej zmesi pridáme parmezán a premiešame.
Zapekaciu misu vyložíme papierom na pečenie. Na ňu vlejeme horúcu polentovú zmes a uhladíme. Necháme vychladnúť.
Červenú kapustu očistíme a nakrájame na jemné rezance. Dobre ju prehnetieme rukami (odporúčame použiť jednorazové rukavice). Cibuľu olúpeme a nakrájame nadrobno.
Jogurt zmiešame s majonézou, bylinkami a agávovým sirupom. Kapustu a cibuľu s touto zálievkou premiešame.
Z vychladnutej polenty vykrajujeme hviezdicovou formičkou hviezdičky. Osmažíme ich vo veľkej panvici, na ktorej sme si rozohriali tuk. Hviezdičky opečieme na strednom plameni 3–4 minúty z každej strany – chceme ich zlatisté a chrumkavé.
Šalát z červenej kapusty podávame s polentovými hviezdičkami.
Diskusia k receptu (0)
Nový komentár