Príprava
V hrnci privedieme k varu väčšie množstvo vody, ktorú osolíme. Fazuľky v nej varíme asi 8 minút. Následne k nim pridáme fazuľové lusky a varíme ďalších 10-12 minút. Fazule zbavíme šupky.
Slaninu nakrájame na kúsky a opražíme ju. Tú následne dáme na papierový obrúsok.
Osmaženú slaninu zmiešame s fazuľkami a luskami. Do šalátu potom pridáme červenú cibuľku nakrájanú na drobno, kúsky sušených paradajok, hrozienka a dyňové semienka.
V mištičke rozmiešame cukor v octe, pridáme nasekaný ligurček a majonézu. Namiešame dip, ktorý osolíme a okoreníme podľa chuti.
Šalát vymiešame s dipom a necháme v chladničke hodinu odležať.
Diskusia k receptu (0)
Nový komentár