Šalát z fazuliek s chrumkavou slaninou a báječným majonézovým dresingom

HODNOTENIE UŽÍVATEĽOV: 5 (1)
Nenáročné Obtiažnosť
Nepáli Pikantnosť

Šalát dokáže zasýtiť a plnohodnotne zastúpiť hlavný chod – pokiaľ je plný zeleniny, strukovín a semienok. Čerešničkou na torte skvelý majonézový dip s ligurčekom. Skúste tento jednoduchý recept a dajte nám vedieť, ako vám chutilo!

Ingrediencie

  • 300 g malých zelených fazuliek
  • 200 g zelených fazuľových luskov (čerstvých alebo mrazených)
  • 100 g dyňových semienok
  • 200 g slaniny
  • 100 g sušených paradajok
  • 50 g hrozienok
  • 1 červená cibuľa
  • 100 g majonézy Hellmann's
  • 50 ml jablkového octu
  • 1 lyžica cukru
  • 1 lyžica čerstvého alebo sušeného ligurčeka
  • čierne korenie

Príprava

V hrnci privedieme k varu väčšie množstvo vody, ktorú osolíme. Fazuľky v nej varíme asi 8 minút. Následne k nim pridáme fazuľové lusky a varíme ďalších 10-12 minút. Fazule zbavíme šupky.

Slaninu nakrájame na kúsky a opražíme ju. Tú následne dáme na papierový obrúsok.

Osmaženú slaninu zmiešame s fazuľkami a luskami. Do šalátu potom pridáme červenú cibuľku nakrájanú na drobno, kúsky sušených paradajok, hrozienka a dyňové semienka.

V mištičke rozmiešame cukor v octe, pridáme nasekaný ligurček a majonézu. Namiešame dip, ktorý osolíme a okoreníme podľa chuti.

Šalát vymiešame s dipom a necháme v chladničke hodinu odležať.

Diskusia k receptu (0)

Nový komentár

#instagram

Recepty na každý deň

Máte doma najrôznejšie ingrediencie, ale nemáte nápad, ako ich spojiť v dobré a zdravé jedlo? Tak sa nechajte inšpirovať na našom Instagrame.

x

Nemôžete nájsť ten správny recept? Skúste zadať ingrediencie z vašej chladničky a nechajte sa inšpirovať.

Generuj recept