Šalát z quinoi so sušenými paradajkami a reďkovkami

HODNOTENIE UŽÍVATEĽOV: 5 (1)
Do 30 minút Doba prípravy
Nenáročné Obtiažnosť
4 Počet porcií
Nepáli Pikantnosť

Tento šalátik poslúži ako príloha k obedu či ako ľahšia večera.

Ingrediencie

  • 500 g rajčín (F50F)
  • 1 červená cibuľa
  • 1 strúčik cesnaku
  • 200 g červenej quinoy (F50F)
  • 1 vanička Knorr bohatý bujón zeleninový
  • 250 g fava fazule
  • Čerstvá bazalka
  • 50 g reďkoviek
  • 1 citrón
  • 1 avokádo

Príprava

Rúru predhrejeme na 150 stupňov.

Plech na pečenie vymastíme olejom, položíme naň štvrtky paradajok, okoreníme a dáme piecť. Aby boli čiastočne vysušené, potrebujú tak 30 minút pečenia.

Na panvici na oleji osmažíme cibuľu a cesnak, pridáme quinou, bujón a zalejeme pol litrom vriacej vody. Varíme asi 10 minút a quinou potom dáme bokom.

Vo väčšej mise zmiešame vychladnutú quinou so sušenými paradajkami, fava fazuľkami, kúskami avokáda a polovicami reďkoviek. Dochutíme čerstvou bazalkou a šťavou aj kôrou z jedného citróna.

Tip na záver : Šalát môžeme posypať čerstvou žeruchou a/alebo olivami.

Diskusia k receptu (0)

Nový komentár

#instagram

Recepty na každý deň

Máte doma najrôznejšie ingrediencie, ale nemáte nápad, ako ich spojiť v dobré a zdravé jedlo? Tak sa nechajte inšpirovať na našom Instagrame.

x

Nemôžete nájsť ten správny recept? Skúste zadať ingrediencie z vašej chladničky a nechajte sa inšpirovať.

Generuj recept