Šalát zo špenátu a kapusty

HODNOTENIE UŽÍVATEĽOV: 5 (1)
Do 20 minút Doba prípravy
Nenáročné Obtiažnosť
4 Počet porcií
Nepáli Pikantnosť

Vynikajúci šalát doslova nabitý vitamínmi.

Ingrediencie

  • 200 g špenátu
  • 200 g kelu (F50F)
  • 50 g žeruchy
  • 100 g sušených paradajok
  • 2 avokáda
  • Rastlinný olej
  • 250 g tofu
  • 1 polievková lyžica korenia cesnak s provensálskymi bylinkami
  • 2 citróny
  • 2 lyžice olivového oleja

Príprava

Najprv si pripravíme tofu – nakrájame ho na centimetrové kocky a opečieme na oleji dozlatista. Dochutíme cesnakom, soľou a korením.

Špenát umyjeme a nahrubo nasekáme. Kel sparíme vriacou vodou, schladíme prúdom studenej vody a nasekáme.

Špenát a kel dáme do misy a zmiešame s žeruchou, sušenými paradajkami, plátkami avokáda, šťavou z citrónu (môžeme pridať aj nastrúhanú kôru) a olejom.

Nakoniec pridáme chrumkavé kocky tofu.

Tip na záver : Do šalátu sa báječne hodia domáce krutóny – stačí nasucho opiecť kocky celozrnného chleba.

Diskusia k receptu (0)

Nový komentár

#instagram

Recepty na každý deň

Máte doma najrôznejšie ingrediencie, ale nemáte nápad, ako ich spojiť v dobré a zdravé jedlo? Tak sa nechajte inšpirovať na našom Instagrame.

x

Nemôžete nájsť ten správny recept? Skúste zadať ingrediencie z vašej chladničky a nechajte sa inšpirovať.

Generuj recept