Šalátové loďky so šošovicovou zmesou (vegán)

HODNOTENIE UŽÍVATEĽOV: 5 (1)
Do 30 minút Doba prípravy
Nenáročné Obtiažnosť
5 Počet porcií
Nepáli Pikantnosť

Tieto loďky z listov ľadového šalátu plnené zmesou z červenej šošovice, zeleniny a korenia sú parádne občerstvenie pre návštevu. Alebo ľahšia večera skoro bez sacharidov. Výborne sa teda hodia pre tých, ktorí počítajú kalórie a snažia sa trochu schudnúť. Vďaka šošovici zasýtia, dodajú bielkoviny a pritom sú plné zeleniny.

Ingrediencie

  • 125 g červenej šošovice (F50F)
  • 1 vanička Knorr Bohatý bujón zeleninový
  • 1 červená paprika
  • 1 cibuľa
  • 2 mrkvy
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 cm zázvoru
  • 2 lyžice hoisin omáčky
  • 1 1/2 lyžice ryžového octu
  • 1 lyžička sezamového oleja
  • Listy z jedného až dvoch ľadových šalátov
  • 2 jarné cibuľky
  • 65 g nasekaných vlašských orechov (F50F)
  • 1 lyžica koriandra
  • Sezamové semienka (F50F)

Príprava

Šošovicu prepláchneme a s bujónom uvaríme domäkka podľa návodu na obale. Dáme stranou.

Pripravíme si zeleninu: červenú papriku zbavíme jadrovníka a nakrájame na prúžky. Cibuľu ošúpeme nakrájame nahrubo. Mrkvu ošúpeme a nakrájame na malé hranolčeky. Cesnak ošúpeme a prelisujeme lisom na cesnak. Zázvor ošúpeme (najlepšie to ide lyžičkou) a nastrúhame najemno.

Na panvici si rozohrejeme olivový olej a orestujeme na ňom papriku s cibuľou. Po pár minútach pridáme mrkvu, cesnak a zázvor a ešte minútku zarestujeme.

Do zmesi pridáme uvarenú šošovicu, hoisin omáčku, ryžový ocot a sezamový olej.

Zmes necháme vychladnúť a potom ju lyžicou servírujeme do šalátových listov. Posypeme orechmi, koriandrom, kolieskami jarnej cibuľky a zasypeme sezamovými semienkami. Môžeme hodovať.

Diskusia k receptu (0)

Nový komentár

#instagram

Recepty na každý deň

Máte doma najrôznejšie ingrediencie, ale nemáte nápad, ako ich spojiť v dobré a zdravé jedlo? Tak sa nechajte inšpirovať na našom Instagrame.

x

Nemôžete nájsť ten správny recept? Skúste zadať ingrediencie z vašej chladničky a nechajte sa inšpirovať.

Generuj recept