Príprava
Šošovicu prepláchneme a s bujónom uvaríme domäkka podľa návodu na obale. Dáme stranou.
Pripravíme si zeleninu: červenú papriku zbavíme jadrovníka a nakrájame na prúžky. Cibuľu ošúpeme nakrájame nahrubo. Mrkvu ošúpeme a nakrájame na malé hranolčeky. Cesnak ošúpeme a prelisujeme lisom na cesnak. Zázvor ošúpeme (najlepšie to ide lyžičkou) a nastrúhame najemno.
Na panvici si rozohrejeme olivový olej a orestujeme na ňom papriku s cibuľou. Po pár minútach pridáme mrkvu, cesnak a zázvor a ešte minútku zarestujeme.
Do zmesi pridáme uvarenú šošovicu, hoisin omáčku, ryžový ocot a sezamový olej.
Zmes necháme vychladnúť a potom ju lyžicou servírujeme do šalátových listov. Posypeme orechmi, koriandrom, kolieskami jarnej cibuľky a zasypeme sezamovými semienkami. Môžeme hodovať.
Diskusia k receptu (0)
Nový komentár