Sendvič ala Rouben

HODNOTENIE UŽÍVATEĽOV: 5 (1)
Do 20 minút Doba prípravy
Nenáročné Obtiažnosť
4 Počet porcií
Nepáli Pikantnosť

Pre niekoho možno ľahko netypická kombinácia chutí, ale verte nám - tento sendvič rozhodne stojí za vyskúšanie! Ľahká pikantnosť a kyslosť skvele ladí s pastrami, zatiaľ čo tatárska omáčka Hellmann's všetko krásne prepojí a dodá extra šťavnatosť!

Ingrediencie

  • 8 plátkov ražného chleba
  • 400 g pastrami
  • 200 g kyslej kapusty, odkvapkanej a vyžmýkanej do sucha
  • 8 plátkov syra ementál
  • 4 polievkové lyžice tatárskej omáčky Hellmann's
  • 2 lyžice dijonskej horčice
  • červená cibuľa
  • soľ a korenie podľa chuti
  • maslo alebo olej na opečenie

Príprava

Najprv 4 plátky ražného chleba a namažte dostatočným množstvom tatárskej omáčky a zvyšné chleby potom potrite dijonskou horčicou. Na tatársku omáčku položte plátok švajčiarskeho syra a naň porciu plátkov hovädzieho mäsa. Navrch pridajte hojné množstvo kyslej kapusty. Na kapustu položte niekoľko plátkov tenko nakrájanej cibule. Na záver preložte vrchným plátkom chleba s horčicou a sendvič jemne pritlačte k sebe.

A nesmieme zabudnúť na chrumkavosť! Sendvič zvonku potrite tenkou vrstvou zmäknutého masla a pomaly ho opečte alebo ugrilujte. Na strednom ohni to bude trvať asi 3-4 minúty z každej strany alebo pokiaľ nebude chlieb zlatohnedý a syr roztavený. Pred rozkrojením na polovicu sendvič vyberte z panvice a nechajte ho minútu alebo dve vychladnúť.

Diskusia k receptu (0)

Nový komentár

#instagram

Recepty na každý deň

Máte doma najrôznejšie ingrediencie, ale nemáte nápad, ako ich spojiť v dobré a zdravé jedlo? Tak sa nechajte inšpirovať na našom Instagrame.

x

Nemôžete nájsť ten správny recept? Skúste zadať ingrediencie z vašej chladničky a nechajte sa inšpirovať.

Generuj recept