Sendvič s avokádom

HODNOTENIE UŽÍVATEĽOV: 5 (1)
Do 15 minút Doba prípravy
Nenáročné Obtiažnosť
4 Počet porcií
Nepáli Pikantnosť

Milujete avokádo? Skúste ho s nami zakomponovať do lahodného sendviča, ktorý si obľúbite pre jeho sviežu ľahkú chuť. O tú sa postará uhorka s klíčkami a celú symfóniu chutí prepojí syr čedar s tatárskou omáčkou Hellmann's!

Ingrediencie

  • 2 plátky kváskového chleba
  • 2 plátky syra gouda
  • 1/2 avokáda
  • 1/4 uhorky
  • 1 vajce
  • 2 listy kučeravého kelu
  • 2 lyžice tatárskej omáčky Hellmann's
  • alfalfa klíčky (lucerny) alebo iné, vaše obľúbené klíčky
  • soľ podľa chuti
  • maslo alebo olej na opečenie

Príprava

Najprv uvarte vajcia natvrdo. To docielite tak, že vajcia vložíte do hrnca, zalejete vodou a privediete do varu. Po dosiahnutí varu znížte teplotu na minimum a varte 9 až 12 minút. Vajcia vyberte, nechajte vychladnúť v studenej vode a potom ho olúpané nakrájajte na plátky. Tie osoľte a okoreňte. Kel môžete tiež pokvapkať olivovým olejom a citrónovou šťavou, aby ste dodali extra chuť.

Dva plátky svojho obľúbeného chleba ľahko opečte (v hriankovači alebo na panvici) a potom jeden z nich potrite tatárskou omáčkou. Na prvý poukladajte plátky uhorky, klíčky, vajcia, avokádo, plátky syra a kučeravý kel. Navrch položte druhý plátok chleba potretý tatárskou omáčkou.

Diskusia k receptu (0)

Nový komentár

#instagram

Recepty na každý deň

Máte doma najrôznejšie ingrediencie, ale nemáte nápad, ako ich spojiť v dobré a zdravé jedlo? Tak sa nechajte inšpirovať na našom Instagrame.

x

Nemôžete nájsť ten správny recept? Skúste zadať ingrediencie z vašej chladničky a nechajte sa inšpirovať.

Generuj recept