Príprava
Najprv rozohrejte panvicu na stredne nízkej teplote. Na panvicu pridajte na tenké plátky nakrájanú cibuľu, zalejte ju trochou vody a duste pod pokrievkou, kým nezosklovatie. Potom pokrievku odklopte a nechajte vodu odpariť. Pridajte olej a cibuľu pomaly smažte do tmavo zlatej farby, čo bude trvať ešte asi 20 minút. Nakoniec cibuľu osoľte, posypte cukrom a čiernym korením. Navrch položte karamelizovanú cibuľu a plátky čerstvých fíg (alebo ovocie podľa vlastného výberu). Všetko zakryte plátkami syra gouda a potom vrchným plátkom chleba.
Rozpáľte veľkú panvicu alebo grilovací rošt na strednom plameni. Na panvicu pridajte 1 lyžicu masla a nechajte ho rozpustiť. Sendviče vložte na panvicu a opekajte ich asi 2 až 3 minúty z každej strany alebo kým chlieb nezozlatne a syr sa nerozpustí. Na rýchlejšie roztavenie syra môžete použiť pokrievku. V prípade potreby pridajte na panvicu pri obracaní sendvičov viac masla, aby sa nepripiekli a dosiahli chrumkavý, zlatistý povrch.
Podávajte samotné alebo s vašim obľúbeným šalátom. Dobrú chuť!
Diskusia k receptu (0)
Nový komentár