Príprava
Najprv si rozohrejte gril alebo panvicu na stredne silnom ohni. Filety z lososa potrite olivovým olejom, ochuťte soľou, čiernym korením, citrónovou kôrou, citrónovou šťavou a sušeným (alebo čerstvým) kôprom. Filety položte kožou dole na gril alebo na panvicu a grilujte ich asi 3-4 minúty z každej strany alebo pokiaľ nie sú prepečené a ľahko sa odlupujú vidličkou. Po upečení lososa stiahnite z ohňa a nechajte ho chvíľu oddýchnuť.
Potrite dostatočným množstvom tatárskej omáčky. Na tatársku omáčku položte listy šalátu a filety z lososa. Podľa chuti pridajte plátky uhorky, červenú cibuľu, kôpor alebo klíčky. Ihneď podávajte s obľúbenou prílohou, napríklad s hranolčekmi, kapustovým šalátom alebo jednoduchým zeleným šalátom. Dobrú chuť!
Diskusia k receptu (0)
Nový komentár