Silný kurací vývar

HODNOTENIE UŽÍVATEĽOV: 5 (1)
Do 60 minút Doba prípravy
Nenáročné Obtiažnosť
6 Počet porcií
Nepáli Pikantnosť

Silný kurací vývar je poctivá domáca polievka, ktorá zasýti aj povzbudí. Skvele sa hodí ako predkrm, ale tiež ako liečivá polievka pri prechladnutí. Tento jednoduchý recept využíva bežné suroviny a je skvelý pre celú rodinu.

Ingrediencie

  • 2 kuracie stehná (alebo 300–400 g kuracieho mäsa s kosťou)
  • 1 väčšia mrkva
  • 1 petržlen
  • 1 menší kúsok zeleru
  • 1 menšia cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 lyžica olivového oleja
  • 3 tégliky kuracieho bujónu Knorr (na 1,5 l vody)
  • 1,5 litra vody
  • soľ a korenie podľa chuti
  • 1 bobkový list
  • niekoľko guľôčok nového korenia

Príprava

Kuřecí maso opláchněte a dejte vařit do studené vody. Přiveďte k varu a stáhněte plamen. Odebírejte pěnu, která se tvoří na povrchu.

Po cca 15 minutách přidejte očištěnou a nahrubo nakrájenou zeleninu, česnek, cibuli, koření a olivový olej.

Vařte na mírném ohni přibližně 45 minut.

Nakonec vmíchejte bujón a dobře promíchejte, dokud se nerozpustí.

Vývar přeceďte, maso oberte a nakrájejte. Dochutťe solí a pepřem.

Hotový kuřecí vývar podávejte s nudlemi, játrovými knedlíčky nebo jen tak s masem a zeleninou.

Tip na záver : Vývar možno aj zamraziť a použiť ako základ pre omáčky, rizoto alebo iné polievky.

Diskusia k receptu (0)

Nový komentár

#instagram

Recepty na každý deň

Máte doma najrôznejšie ingrediencie, ale nemáte nápad, ako ich spojiť v dobré a zdravé jedlo? Tak sa nechajte inšpirovať na našom Instagrame.

x

Nemôžete nájsť ten správny recept? Skúste zadať ingrediencie z vašej chladničky a nechajte sa inšpirovať.

Generuj recept