Skvelé vegetariánske lasagne so šampiňónmi

HODNOTENIE UŽÍVATEĽOV: 5 (1)
Do 45 minút Doba prípravy
Nenáročné Obtiažnosť
4 Počet porcií
Nepáli Pikantnosť

Vyskúšajte tento jednoduchý recept na vegetariánske lasagne bez mäsa, ktoré chutia snáď každému. V tomto recepte sa snúbia chute paradajok, baby špenátu, mrkvy a šampiňónov. Ak túto taliansku pochúťku máte radi, vyskúšajte aj ďalšie recepty na lasagne – klasické lasagne s mletým mäsom, lasagne s morčacím mäsom, zeleninové lasagne alebo napríklad polievku ala lasagne.

Ingrediencie

  • 2 lyžice oleja
  • 4 mrkvy
  • 1 cuketa
  • 250 g šampiňónov (F50F)
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 lyžica oregana
  • 100 g baby špenátu (F50F)
  • 1 plechovka krájaných paradajok (F50F)
  • 1 Knorr bohatý bujón zeleninový
  • 500 ml rastlinnej smotany
  • 9 plátov lasagní

Príprava

Predhrejeme rúru na 175°C.

Mrkvu a cuketu očistíme a nakrájame na plátky. Šampiňóny umyjeme, ak je to potrebné, zbavíme hornej vrstvy, a následne nakrájame tiež na plátky. Na oleji osmažíme mrkvu, cuketu a šampiňóny. Pridáme oregano, krájané paradajky, bujón a smotanu a varíme tri minúty.

Do pekáča dáme polovicu lasagní, na ne polovicu paradajkovej zmesi a následne lístky baby špenátu. Pokračujeme druhou polovicou lasagní a omáčky a pripravené lasagne dáme do rúry na 25 minút.

Diskusia k receptu (0)

Nový komentár

#instagram

Recepty na každý deň

Máte doma najrôznejšie ingrediencie, ale nemáte nápad, ako ich spojiť v dobré a zdravé jedlo? Tak sa nechajte inšpirovať na našom Instagrame.

x

Nemôžete nájsť ten správny recept? Skúste zadať ingrediencie z vašej chladničky a nechajte sa inšpirovať.

Generuj recept