Slaný koláč s ricottovo-špargľovou náplňou

HODNOTENIE UŽÍVATEĽOV: 5 (1)
Do 50 minút Doba prípravy
Nenáročné Obtiažnosť
4 Počet porcií
Nepáli Pikantnosť

Dort nemusí byť nutne len sladký. Vyskúšajte tento recept na báječný dort z jednoduchého cesta z múky a skvelej náplne z ricotty, špargle, špenátu a vlašských orechov. Ide nielen o skvelé pohostenie pre návštevu, ale takýto dort pokojne servírujte ako dobrý a vegetariánsky obed alebo večeru.

Ingrediencie

  • 350 g ricotty
  • Svazek zeleného špargle
  • 100 g baby špenátu (F50F)
  • 2 vajcia
  • 20 g vlašských orechov (F50F)
  • 30 g parmezánu
  • 1 vanička Knorr Bohatý bujón zeleninový
  • Korenie

Príprava

Chřest umyjeme, odrežeme mu tvrdé konce. Odrežeme tiež špičky, tie si necháme bokom. Zvyšok špargle nakrájame na tenké prúžky.

Špenát umyjeme a nahrubo nakrájame.

V pol litri vriacej vody rozpustíme bujón a následne vo vode uvaríme špargľu do mäkka. Trvá to asi päť minút. Scedíme a dáme bokom.

Na olivovom oleji opečieme kúsky špargle a po chvíli pridáme špenát. Chceme, aby zvädol.

V miske zmiešame ricottu, špargľu, špenát, vajcia a nasekané vlašské orechy. Premiešame.

Ingrediencie Cesto

  • 500 g hladkej múky
  • 200 ml vody
  • 1 lyžica olivového oleja
  • Troška soli

Príprava Cesto

Zmiešame ingrediencie na cesto a dobre premiesime. Dáme na 20 minút odpočívať do chladničky.

Potom cesto rozpolíme na dve polovice. Prvú polovicu rozvaľkáme na tenký plát a vyložíme ním tortovú formu. Naplníme pripravenou plnkou. Prikryjeme rozvaľkaným druhým plátom cesta.

Pečieme 35 minút na 180 stupňov.

Tip na záver : Do směsi přidáme nastrouhanou citronovou kôru a/alebo čerstvú mätu pre sviežejší „twist“.

Diskusia k receptu (0)

Nový komentár

#instagram

Recepty na každý deň

Máte doma najrôznejšie ingrediencie, ale nemáte nápad, ako ich spojiť v dobré a zdravé jedlo? Tak sa nechajte inšpirovať na našom Instagrame.

x

Nemôžete nájsť ten správny recept? Skúste zadať ingrediencie z vašej chladničky a nechajte sa inšpirovať.

Generuj recept