Príprava
Rúru predhrejeme na 170 stupňov. Dortovú formu vyložíme papierom na pečenie a vtlačíme do nej rozvaľkané lístkové cesto, aby sme mali zhruba tri centimetre vysoké okraje. Pečieme asi 15 minút.
Medzitým zo špargle odrežeme tvrdé konce a nakrájame ju na centimetrové kúsky. Huby nakrájame na plátky, jarnú cibuľku na kolieska. Na oleji osmažíme špargľu, huby aj cibuľku dozlatista. Trvá to asi 4 minúty.
Stlmíme plameň a do panvice prihodíme tymián a plátky cesnaku. Krátko opečieme. Potom do zmesi pridáme rozdrvené vlašské orechy a bujón, ktorý sme si rozmiešali v troche horúcej vody. Krátko povaríme.
Do zmesi pridáme kyslú smotanu a odstavíme ju z platne. Necháme ju vychladnúť.
Formu na koláč s napoly upečeným cestom naplníme pripravenou špargľovou náplňou. Koláč zalejeme rozšľahanými a osolenými vajcami. Na záver naň rozdrobíme čerstvý kozí syr. Pečieme ďalších 20 až 30 minút, kým nie je koláč upečený.
Diskusia k receptu (0)
Nový komentár