Slaný koláč zo zeleného špargle a kozieho syra

HODNOTENIE UŽÍVATEĽOV: 5 (1)
Do 60 minút Doba prípravy
Nenáročné Obtiažnosť
8 Počet porcií
Nepáli Pikantnosť

Slaný koláč, alebo aj quiche, je také univerzálne jedlo – hodí sa ako výdatné raňajky, desiata na cesty alebo so šalátom ako plnohodnotný obed či večera. Tento báječný slaný koláč zo zeleného špargle, húb a kozieho syra máte behom hodinky hotový a vydá hneď na niekoľko porcií.

Ingrediencie

  • 1 balenie lístkového cesta
  • 2 lyžice oleja
  • 500 g zeleného špargle
  • 250 g húb (napr. maitake, F50F)
  • 100 g jarnej cibuľky
  • 3 strúčiky cesnaku
  • Hrsť vlašských orechov
  • 100 g kyslej smotany
  • 4 vajcia
  • 1 vanička Knorr Knorr Bohatý bujón zeleninový
  • 100 g kozieho syra
  • Sušený tymián

Príprava

Rúru predhrejeme na 170 stupňov. Dortovú formu vyložíme papierom na pečenie a vtlačíme do nej rozvaľkané lístkové cesto, aby sme mali zhruba tri centimetre vysoké okraje. Pečieme asi 15 minút.

Medzitým zo špargle odrežeme tvrdé konce a nakrájame ju na centimetrové kúsky. Huby nakrájame na plátky, jarnú cibuľku na kolieska. Na oleji osmažíme špargľu, huby aj cibuľku dozlatista. Trvá to asi 4 minúty.

Stlmíme plameň a do panvice prihodíme tymián a plátky cesnaku. Krátko opečieme. Potom do zmesi pridáme rozdrvené vlašské orechy a bujón, ktorý sme si rozmiešali v troche horúcej vody. Krátko povaríme.

Do zmesi pridáme kyslú smotanu a odstavíme ju z platne. Necháme ju vychladnúť.

Formu na koláč s napoly upečeným cestom naplníme pripravenou špargľovou náplňou. Koláč zalejeme rozšľahanými a osolenými vajcami. Na záver naň rozdrobíme čerstvý kozí syr. Pečieme ďalších 20 až 30 minút, kým nie je koláč upečený.

Diskusia k receptu (0)

Nový komentár

#instagram

Recepty na každý deň

Máte doma najrôznejšie ingrediencie, ale nemáte nápad, ako ich spojiť v dobré a zdravé jedlo? Tak sa nechajte inšpirovať na našom Instagrame.

x

Nemôžete nájsť ten správny recept? Skúste zadať ingrediencie z vašej chladničky a nechajte sa inšpirovať.

Generuj recept