Šošovicová misa s vajcami a uhorkou

HODNOTENIE UŽÍVATEĽOV: 5 (1)
Do 35 minút Doba prípravy
Nenáročné Obtiažnosť
Nepáli Pikantnosť

Strukoviny, vajíčka a zelenina: to je výživná a pritom veľmi rýchla večera. Pridajte plátok dobrého chleba a zasýti aj k obedu.

Ingrediencie

  • 200 g zelenej šošovice
  • 1 vanička Knorr Bohatý bujón zeleninový
  • Olivový olej
  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 10 g ančovičiek
  • 30 ml octu z červeného vína
  • Hrsť petržlenu
  • 40 g zeleru
  • 1/3 uhorky
  • 2 malé mrkvy
  • 2 papriky
  • 50 g kaparov
  • 4 varené vajcia
  • 100 g fety
  • 80 g píniových orieškov
  • Žerucha (F50F)

Príprava

Podľa návodu na obale uvaríme šošovicu spolu s bujónom.

Na oleji osmažíme cibuľu nakrájanú nadrobno. Pridáme prelisovaný cesnak a ančovičky z konzervy a osmažíme.

Do panvice pridáme uvarenú šošovicu, premiešame a dochutíme korením.

Keď zmes trochu vychladne, vmiešame do nej ocot, olej a bylinky.

Zeler, uhorku a mrkvu nakrájame na malé kocky. Papriku ogrilujeme a potom tiež nakrájame na menšie kúsky.

Šošovicovú misu servírujeme s kúskami zeleniny, rozdrobenou fetou, píniovými orieškami a žeruchou.

Diskusia k receptu (0)

Nový komentár

#instagram

Recepty na každý deň

Máte doma najrôznejšie ingrediencie, ale nemáte nápad, ako ich spojiť v dobré a zdravé jedlo? Tak sa nechajte inšpirovať na našom Instagrame.

x

Nemôžete nájsť ten správny recept? Skúste zadať ingrediencie z vašej chladničky a nechajte sa inšpirovať.

Generuj recept