Šošovicová polievka s kurkumou

HODNOTENIE UŽÍVATEĽOV: 5 (1)
Do 30 minút Doba prípravy
Nenáročné Obtiažnosť
3 Počet porcií
Nepáli Pikantnosť

Kombinácia šošovice, kurkumy a kokosového mlieka je pikantná a pritom jemná.

Ingrediencie

  • 2 lyžice olivového oleja
  • 3 cibule, nasekané
  • 4 strúčiky cesnaku, prelisované
  • 15 g čerstvého zázvoru, najemno nakrájaného
  • 1 lyžica rasce
  • 2 lyžice kurkumy
  • 300 gramov mrkvy, nasekané
  • 150 g stopkového zeleru, nasekaného
  • 200 g červenej šošovice
  • 2 plechovky kokosového mlieka
  • 400 g paradajok, nakrájaných nadrobno
  • 0,5 l vody
  • 2 vaničky Knorr Bohatý bujón zeleninový
  • 200 g špenátu, nasekaného
  • Citrónová šťava
  • 80 g vlašských orechov

Príprava

Na olivovom oleji opečieme cibuľu, cesnak a zázvor dozlatista.

Pridáme rascu, kurkumu, mrkvu, zeler a šošovicu a chvíľu opekáme.

Vmiešame kokosové mlieko, paradajky, vodu a Knorr a privedieme zmes k varu. Varíme, kým nie je šošovica mäkká.

Polievku nahrubo rozmixujeme a vmiešame špenát.

Dochutíme citrónom, soľou a korením a podávame s vlašskými orechmi.

Tip na záver : Servírujte s vrchovatou lyžicou gréckeho jogurtu s bylinkami

Diskusia k receptu (0)

Nový komentár

#instagram

Recepty na každý deň

Máte doma najrôznejšie ingrediencie, ale nemáte nápad, ako ich spojiť v dobré a zdravé jedlo? Tak sa nechajte inšpirovať na našom Instagrame.

x

Nemôžete nájsť ten správny recept? Skúste zadať ingrediencie z vašej chladničky a nechajte sa inšpirovať.

Generuj recept