Šošovicová rýchla panvica

HODNOTENIE UŽÍVATEĽOV: 5 (1)
Do 45 minút Doba prípravy
Nenáročné Obtiažnosť
6 Počet porcií
Nepáli, Páli Pikantnosť

Dalo by sa povedať šošovicové karí s kokosovým mliekom alebo tiež šošovicový dhal. Táto panvica totiž kombinuje korenie typické práve pre indickú či východoázijskú kuchyňu. A rovnako ako ony ju zjemňuje kokosovým mliekom.

Ingrediencie

  • 1 cibuľa, nasekaná najemno
  • 1 cm zázvoru, olúpaný a nasekaný nadrobno
  • 2 strúčiky pretlačeného cesnaku
  • 1 bobkový list
  • 1 lyžička rímskeho kmínu
  • 1 lyžička garam masala korenia
  • 1 plechovka paradajok (krájaných alebo drvených)
  • 1 plechovka kokosového mlieka
  • 150 ml vody
  • 1 Knorr Bohatý bujón zeleninový
  • Soľ, korenie
  • Chilli (podľa chuti)
  • 1 hrsť čerstvého koriandra, nasekaného

Príprava

Na rozpálenom oleji nechajte v hrnci speniť cibuľku, potom k nej pridajte zázvor aj cesnak a nechajte rozvoniať. Na záver zasypte korením a dôkladne premiešajte. Dávajte pozor, aby ste korenie nespálili, zhorklo by.

Pridajte rajčiaky, kokosové mlieko, vodu a ⅓ lyžičky soli. Na záver prisypte prepláchnutú šošovicu. Za občasného miešania varte do zmäknutia šošovice. Ak bude treba, podlejte zmes trochou vody.

Z hotovej zmesi vyberte bobkový list. Pridajte Knorr Bohatý bujón zeleninový, ktorý prehĺbi chuť pokrmu.

Hotový šošovicový dhal podávajte samotný, s indickým naanom, alebo s ryžou. Ozdobte čerstvým koriandrom (a podľa chuti aj chilli).

Tip na záver : Kokosové mlieko môžete nahradiť klasickou či alternatívnou smotanou. A ak máte radi pálivé jedlá, môžete do pokrmu pridať chilli.

Diskusia k receptu (0)

Nový komentár

#instagram

Recepty na každý deň

Máte doma najrôznejšie ingrediencie, ale nemáte nápad, ako ich spojiť v dobré a zdravé jedlo? Tak sa nechajte inšpirovať na našom Instagrame.

x

Nemôžete nájsť ten správny recept? Skúste zadať ingrediencie z vašej chladničky a nechajte sa inšpirovať.

Generuj recept