Príprava
Na rozpálenom oleji nechajte v hrnci speniť cibuľku, potom k nej pridajte zázvor aj cesnak a nechajte rozvoniať. Na záver zasypte korením a dôkladne premiešajte. Dávajte pozor, aby ste korenie nespálili, zhorklo by.
Pridajte rajčiaky, kokosové mlieko, vodu a ⅓ lyžičky soli. Na záver prisypte prepláchnutú šošovicu. Za občasného miešania varte do zmäknutia šošovice. Ak bude treba, podlejte zmes trochou vody.
Z hotovej zmesi vyberte bobkový list. Pridajte Knorr Bohatý bujón zeleninový, ktorý prehĺbi chuť pokrmu.
Hotový šošovicový dhal podávajte samotný, s indickým naanom, alebo s ryžou. Ozdobte čerstvým koriandrom (a podľa chuti aj chilli).
Diskusia k receptu (0)
Nový komentár