Rýchla panvica so šošovicovými guľkami v paradajkovej omáčke

HODNOTENIE UŽÍVATEĽOV: 5 (1)
Do 40 minút Doba prípravy
Nenáročné Obtiažnosť
4 Počet porcií
Nepáli Pikantnosť

Šošovicové guľky v paradajkovej omáčke sú skvelou voľbou pre ľahký, ale výdatný obed plný živín.

Ingrediencie

  • 200 g červenej šošovice
  • 1 stredne veľká cibuľa nakrájaná nadrobno
  • 2 strúčiky cesnaku nakrájané na plátky
  • 1 PL olivového oleja
  • 1 PL mletej papriky
  • 1 PL mletej rasce
  • 1 vajce
  • 50 g strúhanky
  • 400 g drvených paradajok (z konzervy)
  • 1 plechovka kokosového mlieka
  • 500 ml zeleninového vývaru
  • Soľ a korenie podľa chuti
  • Čerstvá petržlenová vňať na ozdobu, limetka

Príprava

Šošovicu uvarte podľa návodu na obale a sceďte prebytočnú vodu.

Na panvici rozohrejte olivový olej a orestujte na ňom cibuľu a cesnak do zlatista. Vmiešajte mletú papriku a rascu.

Šošovicu roztlačte alebo nahrubo rozmixujte, pridajte osmaženú cibuľu, cesnak a korenie, vajce a strúhanku. Miešajte, kým nevznikne zmes vhodná na tvorbu guľôčok.

Zo zmesi vytvarujte malé guľôčky. Na panvici rozohrejte olivový olej a guľky opečte zo všetkých strán dozlatista.

V hrnci zmiešajte drvené paradajky a bohatý zeleninový vývar Knorr. Priveďte do varu a nechajte variť asi 10 minút. Vmiešajte kokosové mlieko a nechajte zmes zohriať.

Do paradajkovej omáčky pridajte vyprážané guľky. Podľa chuti dochuťte soľou a korením. Podávajte ozdobené čerstvou petržlenovou vňaťou s prílohou, napríklad s ryžou alebo kuskusom.

Diskusia k receptu (0)

Nový komentár

#instagram

Recepty na každý deň

Máte doma najrôznejšie ingrediencie, ale nemáte nápad, ako ich spojiť v dobré a zdravé jedlo? Tak sa nechajte inšpirovať na našom Instagrame.

x

Nemôžete nájsť ten správny recept? Skúste zadať ingrediencie z vašej chladničky a nechajte sa inšpirovať.

Generuj recept