Príprava
Šošovicu uvarte podľa návodu na obale a sceďte prebytočnú vodu.
Na panvici rozohrejte olivový olej a orestujte na ňom cibuľu a cesnak do zlatista. Vmiešajte mletú papriku a rascu.
Šošovicu roztlačte alebo nahrubo rozmixujte, pridajte osmaženú cibuľu, cesnak a korenie, vajce a strúhanku. Miešajte, kým nevznikne zmes vhodná na tvorbu guľôčok.
Zo zmesi vytvarujte malé guľôčky. Na panvici rozohrejte olivový olej a guľky opečte zo všetkých strán dozlatista.
V hrnci zmiešajte drvené paradajky a bohatý zeleninový vývar Knorr. Priveďte do varu a nechajte variť asi 10 minút. Vmiešajte kokosové mlieko a nechajte zmes zohriať.
Do paradajkovej omáčky pridajte vyprážané guľky. Podľa chuti dochuťte soľou a korením. Podávajte ozdobené čerstvou petržlenovou vňaťou s prílohou, napríklad s ryžou alebo kuskusom.
Diskusia k receptu (0)
Nový komentár