Šošovicové kari s kokosovým mliekom

HODNOTENIE UŽÍVATEĽOV: 5 (1)
Do 40 minút Doba prípravy
Nenáročné Obtiažnosť
4 Počet porcií
Nepáli Pikantnosť

Skvelé šošovicové kari je plné korenia, preto báječne chutí aj na druhý deň, keď sa chute rozležia.

Ingrediencie

  • 200 g hnedej šošovice (F50F)
  • 200 g divokej ryže (F50F)
  • 1 lyžica rastlinného oleja
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1⁄4 cibule
  • 1 cm zázvoru
  • Štipka kajenského korenia
  • 400 g paradajok (F50F)
  • 250 ml kokosového mlieka
  • 1 vanička Knorr Bohatý bujón zeleninový
  • 2 lyžice kurkumy
  • 2 lyžičky kari
  • 2 lyžičky mletého kmínu
  • 120 g hrášku (mrazeného)
  • Čerstvý koriander

Príprava

Rýžu aj šošovicu uvaríme podľa návodu na obaloch. Na panvici speníme na oleji cesnak, cibuľu, sekaný zázvor a kajenské korenie.

Keď je zmes opečená dohneda, pridáme nakrájané paradajky, kokosové mlieko a pol litra horúcej vody, v ktorej sme si rozpustili bujón. Zmes okoreníme kari, rascou a kurkumou. Zamiešame a varíme asi 5 minút.

Do panvice pridáme uvarenú šošovicu, hrášok a varíme asi 10 minút. Osolíme, okoreníme a podávame s ryžou a čerstvým koriandrom.

Tip na záver : Namiesto divokej ryže môžete podávať aj s varenými batátmi.

Diskusia k receptu (0)

Nový komentár

#instagram

Recepty na každý deň

Máte doma najrôznejšie ingrediencie, ale nemáte nápad, ako ich spojiť v dobré a zdravé jedlo? Tak sa nechajte inšpirovať na našom Instagrame.

x

Nemôžete nájsť ten správny recept? Skúste zadať ingrediencie z vašej chladničky a nechajte sa inšpirovať.

Generuj recept