Špagety po bolonsky s šošovicou

HODNOTENIE UŽÍVATEĽOV: 5 (1)
Do 40 minút Doba prípravy
Nenáročné Obtiažnosť
4 Počet porcií
Nepáli Pikantnosť

Recept na bolonské špagety bez mäsa? Prečo nie. S červenou šošovicou bude výsledný pokrm vhodný aj pre vegetariánov a uvidíte, že si pochutnáte!

Ingrediencie

  • 150 g červenej šošovice (F50F)
  • 1 cibuľa
  • 1 lyžica paradajkového pyré
  • 3 lyžice olivového oleja
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 4 mrkvy
  • 1 baklažán
  • 100 g šampiňónov (F50F)
  • 200 ml paradajkovej omáčky
  • 450 ml vody
  • 1 vanička Knorr bohatý bujón zeleninový
  • 2 lyžice balzamikového octu
  • 2 lyžičky oregana
  • Čierne korenie
  • 400 g špagiet

Príprava

Šošovicu prepláchneme. Mrkvu, baklažán a huby umyjeme a nakrájame nadrobno. Potom ich opečieme na olivovom oleji. Pridáme cibuľu nakrájanú nadrobno, prelisovaný cesnak a paradajkové pyré. Prevaríme.

V 450 ml horúcej vody rozpustíme bujón a vlejeme do panvice, kam pridáme aj šošovicu a balsamico.

Varíme asi 25 minút, kým nie je šošovica mäkká. Dochutíme oregánom, soľou a korením.

Podávame s cestovinami a obľúbeným syrom. Výborný je parmezán.

Diskusia k receptu (0)

Nový komentár

#instagram

Recepty na každý deň

Máte doma najrôznejšie ingrediencie, ale nemáte nápad, ako ich spojiť v dobré a zdravé jedlo? Tak sa nechajte inšpirovať na našom Instagrame.

x

Nemôžete nájsť ten správny recept? Skúste zadať ingrediencie z vašej chladničky a nechajte sa inšpirovať.

Generuj recept