Špaldovo-jogurtové vafle so zeleninou

HODNOTENIE UŽÍVATEĽOV: 5 (1)
Do 35 minút Doba prípravy
Nenáročné Obtiažnosť
5 Počet porcií
Nepáli Pikantnosť

Vafle nemusia byť len sladké. Vyskúšajte tieto slané vafle zo špaldovej múky a jogurtu, obložte ich poriadnou porciou zeleniny a máte zdravý snack či obed. Špalda je plná vlákniny a minerálov a ešte prirodzene bezlepková, takže skvelá voľba pre vaše zdravie!

Ingrediencie

  • 200 g jogurtu
  • 150 ml mlieka
  • 2 vajcia
  • 1 lyžica rastlinného oleja
  • 250 g špaldovej múky (F50F)
  • 1 lyžička prášku do pečiva
  • 300 g paradajok
  • 1 žltá paprika
  • 50 g rukoly
  • Soľ, korenie, koreniny podľa chuti

Príprava

Jogurt, mlieko, vajcia, olej, múku a prášok do pečiva zmiešame v miske metličkou. Necháme 10 minút odpočívať.

Medzitým si pripravíme zeleninu – paradajky na plátky, papriku na tenké prúžky. Rukolu jemne natrháme.

Vaflovač potrieme malým množstvom oleja a postupne na ňom opečieme šesť vaflí.

Servírujeme tak, že na jednu vafli navrstvíme časť zeleniny, prikryjeme druhou vafľou, opäť prikryjeme zeleninou a nakoniec priklopíme treťou vafľou. Prepichneme špáradlom a servírujeme.

Tip na záver : Servírujeme s krémovou horčicou Hellman's alebo Hellman's šalátovým dresingom César.

Diskusia k receptu (0)

Nový komentár

#instagram

Recepty na každý deň

Máte doma najrôznejšie ingrediencie, ale nemáte nápad, ako ich spojiť v dobré a zdravé jedlo? Tak sa nechajte inšpirovať na našom Instagrame.

x

Nemôžete nájsť ten správny recept? Skúste zadať ingrediencie z vašej chladničky a nechajte sa inšpirovať.

Generuj recept