Špargľové rizoto s quinoou

HODNOTENIE UŽÍVATEĽOV: 5 (1)
Do 35 minút Doba prípravy
Nenáročné Obtiažnosť
4 Počet porcií
Nepáli Pikantnosť

Rizoto, neboli risotto je tradičné talianske jedlo z ryže, do ktorého sa pri varení postupne pridáva vývar, vďaka čomu má potom krémovú konzistenciu. Je množstvo druhov – s hubami, rôznou zeleninou či rôznymi druhmi mäsa. My vám prinášame recept na skvelé rizoto so špargľou a čiernym koreňom, ktoré má v sebe okrem ryže aj quinou. Servírujte ho pokojne ako slávnostnú večeru!

Ingrediencie

  • 4 lyžice olivového oleja
  • 500 g bielej špargle
  • 300 g čierneho koreňa
  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 200 g ryže na rizoto (arborio)
  • 100 g bielej quinoy (F50F)
  • 1 l vody
  • 1 vanička Knorr Bohatý bujón zeleninový
  • Kôra a šťava z jedného citrónu
  • 80 g parmezánu
  • 2 lyžice nakrájanej petržlenovej vňate

Príprava

Chřest olúpeme, zbavíme tvrdých koncov a nakrájame na centimetrové kúsky. Čierny koreň olúpeme a tiež nakrájame na centimetrové kúsky. Vo väčšej panvici (woku) rozpálime dve lyžice oleja a na nich krátko opečieme chřest aj čierny koreň. Dáme bokom.

Do rovnakej panvice pridáme ďalšie dve lyžice olivového oleja, pretlačený cesnak a cibuľu nakrájanú nadrobno. Zľahka opečieme.

Pridáme ryžu a quinou a premiešame. Pridáme pol litra vody, privedieme k varu a rozpustíme v nej bujón.

Rizoto varíme a postupne pridávame vodu, kým nie je ryža al dente.

Na záver do rizota vmiešame šťavu a kôru z citróna a opečený chřest a hadí koreň. Do rizota vmiešame parmezán a petržlenovú vňať a servírujeme.

Diskusia k receptu (0)

Nový komentár

#instagram

Recepty na každý deň

Máte doma najrôznejšie ingrediencie, ale nemáte nápad, ako ich spojiť v dobré a zdravé jedlo? Tak sa nechajte inšpirovať na našom Instagrame.

x

Nemôžete nájsť ten správny recept? Skúste zadať ingrediencie z vašej chladničky a nechajte sa inšpirovať.

Generuj recept