Špenátová bruschetta

HODNOTENIE UŽÍVATEĽOV: 5 (1)
Do 20 minút Doba prípravy
Nenáročné Obtiažnosť
4 Počet porcií
Nepáli Pikantnosť

Ingrediencie

  • Rastlinný olej
  • 300 g špenátu (F50F)
  • 1 veľká cibuľa
  • 250 g cherry paradajok (F50F)
  • 1 lyžica balzamikového octu
  • 1 lyžica Chilli mletého z Indie
  • 1 bageta nakrájaná na plátky
  • 3 lyžice olivového oleja
  • 1 strúčik cesnaku
  • 1 mozarella
  • Bazalka

Príprava

Rúru si predhrejeme na 200°C.

Na oleji necháme postupne zvädnúť všetok špenát. Odporúčame ho do panvice pridávať postupne. Necháme ho vychladnúť a potom nasekáme.

Do tej istej panvice pridáme olej a osmažíme štvrtky cibule dozlatista. Okoreníme chilli a dáme bokom.

Plátky bagiet potrieme olejom s prelisovaným cesnakom a dáme piecť do rúry, kým nebudú zľahka opečené. Pozor – rýchlo sa spália.

Na opečené bagetky naaranžujeme špenát zmiešaný s opečenou cibuľkou a polovicami cherry rajčiniek. Pridáme mozzarellu, bazalku a pokvapkáme balsamicom. Podávame.

Tip na záver : Bruschetty môžeme posypať vlašskými orechmi.

Diskusia k receptu (0)

Nový komentár

#instagram

Recepty na každý deň

Máte doma najrôznejšie ingrediencie, ale nemáte nápad, ako ich spojiť v dobré a zdravé jedlo? Tak sa nechajte inšpirovať na našom Instagrame.

x

Nemôžete nájsť ten správny recept? Skúste zadať ingrediencie z vašej chladničky a nechajte sa inšpirovať.

Generuj recept