Špenátová polievka s pažítkou

Autor: Future 50 Food HODNOTENIE UŽÍVATEĽOV: 5 (1)
Do 20 minút Doba prípravy
Nenáročné Obtiažnosť
6 Počet porcií
Nepáli Pikantnosť

Svieža špenátová polievka s pažítkou, ktorá zahreje a navyše obsahuje ingrediencie zo zoznamu 50 potravín budúcnosti.

Ingrediencie

  • 25 g masla
  • 1 lyžica olivového oleja
  • 80 g tmavého ražného chleba, nadrobeného
  • 180 g baby špenátu (F50F)
  • 35 g nahrubo nasekanej pažítky a 2 lyžice na servírovanie
  • 3-4 ľadové kocky
  • 1 Knorr Bohatý bujón zeleninový
  • Čierne korenie
  • 1 lyžica chrenu zo sklenice
  • 375 ml gréckeho jogurtu
  • 125 ml kyslej smotany
  • 1 lyžica čerstvo strúhaného chrenu (voliteľné)

Príprava

Maslo a olej zahrejeme na panvici na strednú teplotu a opečieme chlebové omrvinky do chrumkava (4-5 min). Necháme odkvapkať na papierovej kuchynskej utierke.

Špenát, petržlen, ľadové kocky, Knorr bujón rozpustený v 500 ml vody (podľa návodu) dáme do mixéra a mixujeme do hladka.

Cez jemné sitko zlejeme do misy. Vmiešame čierne korenie, chren, jogurt a kyslú smotanu.

Polievku rozlejeme do misiek, posypeme chlebovými krutónmi, zvyšnou pažítkou a ak chcete, taktiež čerstvým chrenom.

Tip na záver : Výborné s opečenou jarnou cibuľkou.

Diskusia k receptu (0)

Nový komentár

#instagram

Recepty na každý deň

Máte doma najrôznejšie ingrediencie, ale nemáte nápad, ako ich spojiť v dobré a zdravé jedlo? Tak sa nechajte inšpirovať na našom Instagrame.

x

Nemôžete nájsť ten správny recept? Skúste zadať ingrediencie z vašej chladničky a nechajte sa inšpirovať.

Generuj recept