Špenátové kari s červenou šošovicou

HODNOTENIE UŽÍVATEĽOV: 5 (1)
Do 25 minút Doba prípravy
Nenáročné Obtiažnosť
4 Počet porcií
Nepáli, Páli Pikantnosť

Strukovinové kari je plné bielkovín, minerálov a tiež ho máte hotové raz dva. Táto verzia kombinuje špenát, červenú šošovicu a smotanu, prípadne kokosové mlieko. Kari servírujeme s ryžou.

Ingrediencie

  • 250 g mrazeného špenátu
  • 100 g červenej šošovice (F50F)
  • 1 vanička Knorr Bohatý bujón zeleninový
  • 150 g dlhozrnnej zmesi divokej ryže (F50F)
  • 1 cibuľa
  • 1 lyžica oleja
  • 200 ml smotany na varenie alebo kokosového mlieka
  • 2 lyžice kari korenia

Príprava

Šošovicu a ryžu uvaríme zvlášť podľa návodu na obale. K šošovici prihodíme bujón, ktorý ju pekne dochutí.

Cibuľu ošúpeme a nakrájame nadrobno. Smažíme na panvici na rozpálenom oleji spolu s kari dozlatista. Dávame pozor, aby nám korenie nezhorklo. Do panvice prihodíme špenát, ktorý na miernom plameni postupne ohrejeme.

Do zmesi pridáme smotanu a zohrejeme. Vmiešame uvarenú šošovicu.

Špenátové kari podávame s ryžou.

Diskusia k receptu (0)

Nový komentár

#instagram

Recepty na každý deň

Máte doma najrôznejšie ingrediencie, ale nemáte nápad, ako ich spojiť v dobré a zdravé jedlo? Tak sa nechajte inšpirovať na našom Instagrame.

x

Nemôžete nájsť ten správny recept? Skúste zadať ingrediencie z vašej chladničky a nechajte sa inšpirovať.

Generuj recept