Špenátové mini-quiche

HODNOTENIE UŽÍVATEĽOV: 5 (1)
Do 20 minút Doba prípravy
Nenáročné Obtiažnosť
6 Počet porcií
Nepáli Pikantnosť

Quiche je slaný koláč pôvodom z Francúzska. Dnes prinášame zjednodušený recept, pri ktorom sa nemusíte robiť s domácim cestom. V tomto prípade ho zastúpia plátky chleba alebo toastového chleba, ktorými vyložíme formičky na muffiny. Tieto mini quiche sa báječne hodia na desiatu alebo ako pohostenie pre návštevu.

Ingrediencie

  • 2 vajcia
  • 30 g parmezánu
  • 30 g nivy
  • 1 vanička Knorr Bohatý bujón zeleninový
  • 6 plátkov bieleho chleba (toastového)
  • 1 cibuľa
  • 200 ml vegánskej smotany
  • 200 g špenátu (F50F)
  • 20 g masla

Príprava

Rúru predhrejeme na 180 °C. Cibuľu nakrájame nadrobno a na oleji ju krátko opečieme. Do panvice pridáme špenát a opekáme. Zmes necháme vychladnúť.

Smotanu zohrejeme a rozmiešame v nej bujón. Smotanu necháme vychladnúť a zašľaháme do nej vajcia.

Plátky chleba potrieme z jednej strany maslom. Do formy na muffiny natlačíme chlieb (maslovou stranou dole), potom naplníme špenátovou zmesou, trochou nivy a trochou parmezánu.

Mini quiche pečieme 12 minút. Potom ich opatrne vyberieme z formy a dáme dopiecť na ďalšie dve minúty.

Tip na záver : Quiche chutí skvele za tepla – so šalátikom ide o plnohodnotné hlavné jedlo. Alebo ho servírujte studené ako desiatu nielen na cesty.

Diskusia k receptu (0)

Nový komentár

#instagram

Recepty na každý deň

Máte doma najrôznejšie ingrediencie, ale nemáte nápad, ako ich spojiť v dobré a zdravé jedlo? Tak sa nechajte inšpirovať na našom Instagrame.

x

Nemôžete nájsť ten správny recept? Skúste zadať ingrediencie z vašej chladničky a nechajte sa inšpirovať.

Generuj recept