Príprava
Bujón rozpustíme v rajnici v 500 ml vriacej vody. Pridáme šošovicu a necháme ju 30 minút namočiť. Potom vodu privedieme do varu a šošovicu asi 15 minút varíme.
Medzitým vo väčšej mise umixujeme tyčovým mixérom rozmrazený špenát a mlieko. V druhej mise premiešame múku a vajíčko. Potom postupne prilievame špenátovú zmes – a vyšľaháme metlou cestíčko spolu s lyžicou oleja.
Pripravíme si salsu – šalotku, kapary, bazalku a petržlen nakrájame nadrobno a zmiešame so soľou, citrónovou šťavou a olejom.
Zo špenátového cesta vytvoríme asi štyri palacinky, ktoré opečieme z oboch strán dozlatista na nepriľnavej panvici.
Palacinky servírujeme so šošovicou, čerstvým špenátom, feta syrom a salsou. Ozdobíme orechmi.
Diskusia k receptu (0)
Nový komentár