Špenátové palacinky so šošovicou a syrom feta

HODNOTENIE UŽÍVATEĽOV: 5 (1)
Do 60 minút Doba prípravy
Nenáročné Obtiažnosť
4 Počet porcií
Nepáli Pikantnosť

Palacinky dokážu poslúžiť ako perfektný obed alebo večera – teda ak zvolíte verziu plnú strukovín a zeleniny, ako je v tomto recepte.

Ingrediencie

  • 1 vanička Knorr Bohatý bujón zeleninový
  • 120g šošovice Puy (F50F)
  • 200 ml polotučného mlieka
  • 120 g mrazeného špenátu
  • 70 g hladkej múky
  • 2 vajcia
  • 2,5 lyžice olivového oleja
  • 45 g šalotky
  • 15 g petržlenu
  • 15 g bazalky
  • 15 g kaparov
  • 1 lyžička citrónovej šťavy
  • 150 g čerstvého špenátu
  • 75 g feta syra
  • 25 g lúpaných vlašských orechov

Príprava

Bujón rozpustíme v rajnici v 500 ml vriacej vody. Pridáme šošovicu a necháme ju 30 minút namočiť. Potom vodu privedieme do varu a šošovicu asi 15 minút varíme.

Medzitým vo väčšej mise umixujeme tyčovým mixérom rozmrazený špenát a mlieko. V druhej mise premiešame múku a vajíčko. Potom postupne prilievame špenátovú zmes – a vyšľaháme metlou cestíčko spolu s lyžicou oleja.

Pripravíme si salsu – šalotku, kapary, bazalku a petržlen nakrájame nadrobno a zmiešame so soľou, citrónovou šťavou a olejom.

Zo špenátového cesta vytvoríme asi štyri palacinky, ktoré opečieme z oboch strán dozlatista na nepriľnavej panvici.

Palacinky servírujeme so šošovicou, čerstvým špenátom, feta syrom a salsou. Ozdobíme orechmi.

Diskusia k receptu (0)

Nový komentár

#instagram

Recepty na každý deň

Máte doma najrôznejšie ingrediencie, ale nemáte nápad, ako ich spojiť v dobré a zdravé jedlo? Tak sa nechajte inšpirovať na našom Instagrame.

x

Nemôžete nájsť ten správny recept? Skúste zadať ingrediencie z vašej chladničky a nechajte sa inšpirovať.

Generuj recept