Srdce zo špaldových houstičiek

HODNOTENIE UŽÍVATEĽOV: 5 (1)
Do 45 minút Doba prípravy
Nenáročné Obtiažnosť
4 Počet porcií
Nepáli Pikantnosť

Špaldová múka je skvelá alternatíva k tej pšeničnej – obsahuje množstvo vlákniny, ďalej tiež mangán prospešný pre kosti a niacín a tiamín, látky znižujúce stres. Keď niekomu upečiete toto srdce zo špaldových hústičiek, urobíte mu dvojnásobnú radosť. Potešíte totiž jeho dušu i telo.

Ingrediencie

  • 30 g čerstvého droždia
  • 1⁄2 lyžičky cukru
  • 550 g špaldovej múky hladkej (F50F)
  • 3 lyžičky sušeného tymiánu
  • 1 1⁄2 lyžice olivového oleja
  • 1 1⁄2 lyžice sezamových semien (F50F)
  • 1 1⁄2 lyžice ľanového semienka (F50F)
  • Knorr Bohatý bujón zeleninový

Príprava

Do 300 ml vlažnej vody rozdrobíme droždie a necháme desať minút kysnúť.

Špaldovú múku zmiešame s tymianom a olivovým olejom. Zmiešame s drožďovou zmesou.

Cesto zakryjeme utierkou a necháme na teplom mieste pol hodiny kysnúť.

Na pomúčenej ploche vypracujeme cesto. Rozdelíme na polovicu, polovice zase na polovicu a pokračujeme, kým nemáme 18 malých bochníčkov.

Plech vyložíme papierom na pečenie a bochníčky naň umiestnime do tvaru srdca. Potrieme vlažnou vodou a posypeme semienkami. Necháme kysnúť ďalších 15 minút.

Pečieme 20-25 minút v rúre predhriatej na 200 stupňov.

Tip na záver : Ak chceme zaujímavejšiu chuť samotného pečiva, môžeme vo vode predtým, než do nej rozdrobíme droždie, rozpustiť jednu vaničku Knorr bohatého bujónu zeleninového. Jednoducho vodu privedieme k varu,rozmiešame v nej bujón a potom necháme vychladnúť, aby bola vlažná.

Diskusia k receptu (0)

Nový komentár

#instagram

Recepty na každý deň

Máte doma najrôznejšie ingrediencie, ale nemáte nápad, ako ich spojiť v dobré a zdravé jedlo? Tak sa nechajte inšpirovať na našom Instagrame.

x

Nemôžete nájsť ten správny recept? Skúste zadať ingrediencie z vašej chladničky a nechajte sa inšpirovať.

Generuj recept