Strukovinová polievka s kockami z opečeného baklažánu

HODNOTENIE UŽÍVATEĽOV: 5 (1)
Do 35 minút Doba prípravy
Nenáročné Obtiažnosť
4 Počet porcií
Nepáli Pikantnosť

Teplá polievka plná živín, to je v chladnejších mesiacoch nutnosť. Vyskúšajte túto zeleninovo-strukovinovú polievku s netradičnými kockami z pečeného baklažánu.

Ingrediencie

  • 1 cibule
  • 2 mrkve
  • 2 rajčata
  • 100 g cíceru z plechovky
  • 50 g červenej šošovice
  • 50 g vopred namočenej zelenej šošovice
  • 2 vaničky Knorr Bohatý bujón zeleninový
  • 1 baklažán
  • 2 stonky tymianu
  • 20 g sezamových semienok (F50)
  • Soľ a korenie
  • Olej

Príprava

Cibuli olúpeme a nakrájame nadrobno. Mrkvy olúpeme a nakrájame na kocky. Paradajky nakrájame podľa ich veľkosti na štvrtky až osminy.

V hrnci rozohrejeme olej a opečieme na ňom cibuľu, mrkvu i paradajky. Pridáme liter vody, privedieme k varu a prihodíme do neho zelenú šošovicu.

Polievku varíme asi štvrť hodiny (záleží na konkrétnej šošovici), potom do nej pridáme červenú šošovicu a varíme, dokiaľ nie je al dente. Na záver polievku dochutíme bujónom, ktorý v nej rozpustíme. A pridáme scedený cícer.

Medzitým si pripravíme vložku do polievky – baklažán nakrájame na malé kocky a tie spolu s tymianom opečieme na oleji. Opečené kocky obalíme v sezame.

Strukovinovú polievku servírujeme s baklažánovými kockami.

Diskusia k receptu (0)

Nový komentár

#instagram

Recepty na každý deň

Máte doma najrôznejšie ingrediencie, ale nemáte nápad, ako ich spojiť v dobré a zdravé jedlo? Tak sa nechajte inšpirovať na našom Instagrame.

x

Nemôžete nájsť ten správny recept? Skúste zadať ingrediencie z vašej chladničky a nechajte sa inšpirovať.

Generuj recept