Príprava
Cibuli olúpeme a nakrájame nadrobno. Mrkvy olúpeme a nakrájame na kocky. Paradajky nakrájame podľa ich veľkosti na štvrtky až osminy.
V hrnci rozohrejeme olej a opečieme na ňom cibuľu, mrkvu i paradajky. Pridáme liter vody, privedieme k varu a prihodíme do neho zelenú šošovicu.
Polievku varíme asi štvrť hodiny (záleží na konkrétnej šošovici), potom do nej pridáme červenú šošovicu a varíme, dokiaľ nie je al dente. Na záver polievku dochutíme bujónom, ktorý v nej rozpustíme. A pridáme scedený cícer.
Medzitým si pripravíme vložku do polievky – baklažán nakrájame na malé kocky a tie spolu s tymianom opečieme na oleji. Opečené kocky obalíme v sezame.
Strukovinovú polievku servírujeme s baklažánovými kockami.
Diskusia k receptu (0)
Nový komentár