Studená hrášková polievka s baklažánovo-syrovými guľkami

HODNOTENIE UŽÍVATEĽOV: 5 (1)
Do 25 minút Doba prípravy
Nenáročné Obtiažnosť
4 Počet porcií
Nepáli Pikantnosť

Hrášková polievka je jednoduchý a rýchly recept. Tentokrát prinášame jej obmenu, kedy ju servírujeme studenú a spolu s guľôčkami z baklažánu a mäkkého kozieho syra. Výborne ale chutí aj za tepla!

Ingrediencie

  • 400 g mrazeného hrášku
  • Olej (alebo prepustené maslo)
  • 1 vanička Knorr Bohatý bujón zeleninový
  • 2 menšie cibule
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 1 baklažán
  • 160 g mäkkého kozieho syra caprino
  • 50 g čerstvého špenátu (F50F)
  • 1 vetvička tymiánu
  • 10 listov bazalky

Príprava

Cibuľku a cesnak ošúpeme a nakrájame nadrobno. Do väčšieho hrnca nalejeme olej, zohrejeme ho a jednu cibuľu (druhú si necháme na guľôčky) s cesnakom na ňom opečieme. Potom do hrnca vlejeme 1,5 litra vody a privedieme k varu.

Do horúcej vody dáme bujón a mrazený hrášok. Varíme niekoľko minút, Potom polievku rozmixujeme dohladka. Necháme vychladnúť.

Lilkové guľôčky si pripravíme tak, že baklažán nakrájame a opečieme spolu s druhou cibuľkou na oleji. Potom k nemu pridáme špenát a necháme zvädnúť. Zmes necháme vychladnúť a potom ju zmiešame s kozím syrom a nasekanými bylinkami. Následne z nej tvarujeme guľôčky.

Hráškovú polievku servírujeme s lilkovými guľôčkami.

Tip na záver : Do polievky môžeme pripraviť aj krutóny. Jednoducho tak, že nasucho na panvici opečieme kocky (ideálne staršieho) pečiva.

Diskusia k receptu (0)

Nový komentár

#instagram

Recepty na každý deň

Máte doma najrôznejšie ingrediencie, ale nemáte nápad, ako ich spojiť v dobré a zdravé jedlo? Tak sa nechajte inšpirovať na našom Instagrame.

x

Nemôžete nájsť ten správny recept? Skúste zadať ingrediencie z vašej chladničky a nechajte sa inšpirovať.

Generuj recept