Príprava
Cibuľku a cesnak ošúpeme a nakrájame nadrobno. Do väčšieho hrnca nalejeme olej, zohrejeme ho a jednu cibuľu (druhú si necháme na guľôčky) s cesnakom na ňom opečieme. Potom do hrnca vlejeme 1,5 litra vody a privedieme k varu.
Do horúcej vody dáme bujón a mrazený hrášok. Varíme niekoľko minút, Potom polievku rozmixujeme dohladka. Necháme vychladnúť.
Lilkové guľôčky si pripravíme tak, že baklažán nakrájame a opečieme spolu s druhou cibuľkou na oleji. Potom k nemu pridáme špenát a necháme zvädnúť. Zmes necháme vychladnúť a potom ju zmiešame s kozím syrom a nasekanými bylinkami. Následne z nej tvarujeme guľôčky.
Hráškovú polievku servírujeme s lilkovými guľôčkami.
Diskusia k receptu (0)
Nový komentár