Príprava
Začnite s prípravou zeleniny a vajec. Umyte zemiaky, červenú repu, mrkvu a varte ich aj so šupkou v spoločnom hrnci približne 45 minút. Po 30 minútach zemiaky a mrkvu vyberte z hrnca. Vajcia uvarte zvlášť natvrdo a všetko nechajte vychladnúť.
Vychladnutú zeleninu ošúpeme, nahrubo nastrúhame a všetko rozdelíme do jednotlivých misiek. Vajíčka tiež ošúpeme, jeden žĺtok necháme bokom, zvyšok nahrubo postrúhame a dáme do misky.
Cibuľu nakrájame nadrobno, zalejeme 1 lyžicou octu a ochutíme štipkou cukru. Nechajte marinovať 15 minút, potom šťavu sceďte a cibuľu poriadne vyžmýkajte. Sleďa nakrájajte na malé kocky.
Pripravte si šalátovú misu, do ktorej budete vrstviť ingrediencie. Začnite zemiakmi, ktoré vyrovnajte, opeprite a potrite tenkou vrstvou majonézy. Na zemiaky položte vajcia a potrite ich majonézou. Na vajcia položte mrkvu a potrite ju majonézou. Na mrkvu položíme sleďa a cibuľu a potrieme majonézou. Na túto vrstvu navrstvíme červenú repu a opäť ju potrieme majonézou. S majonézou treba zaobchádzať opatrne, jej vyvážené množstvo je tajomstvom skvelej chuti tohto šalátu. Celý proces vrstvenia ingrediencií opakujte až do bodu, keď poslednú vrstvu tvorí repa potretá malým množstvom majonézy a usporiadaná do úhľadného tvaru.
Uhladenú časť poslednej vrstvy ozdobte nastrúhaným žĺtkom, ktorý ste si nechali bokom. Na vrch pridajte niekoľko vetvičiek kôpru a šúľance vychlaďte v chladničke.
Diskusia k receptu (0)
Nový komentár