Sýty šalát s vajíčkom, zemiakmi a chrumkavou slaninou

HODNOTENIE UŽÍVATEĽOV: 5 (1)
Do 20 minút Doba prípravy
Nenáročné Obtiažnosť
4 Počet porcií
Nepáli Pikantnosť

Šalát môže byť ako hlavný chod a dostatočne zasýtiť – o tomto vynikajúcom šaláte so sójovými fazuľkami edamame, zemiakmi a vajíčkom to platí určite. Jogurtovo-majonézový dip šalát skvele dochuti a čerešničkou na torte je vypečená slanina. Šalát podávajte len tak alebo kľudne s kúskom pečiva.

Ingrediencie

  • 6 vajec
  • 4 lyžice majonézy Hellmann's
  • 2 lyžice bieleho jogurtu
  • 3 zemiaky
  • 1 šálka fazuliek (môžu byť aj mrazené)
  • 1 šálka sójových fazuliek edamame
  • 6 plátkov slaniny
  • 1 zväzok pažítky
  • 1 lyžica horčice
  • Čierne korenie

Príprava

Vajcia uvaríme natvrdo, trvá to zhruba osem až deväť minút od bodu varu. Schladíme ich a olúpeme. Následne nakrájame na kocky.

Zemiaky uvaríme v šupke do mäkka, následne ochladíme a olúpeme. Nakrájame ich na kocky. Plátky slaniny dáme na plech vystlaný papierom na pečenie a v rúre ich upečieme do chrumkava.

V miske zmiešame majonézu, jogurt, horčicu a zmes okoreníme.

Do dresingu opatrne zamiešame zemiaky, vajcia a edamame. Pridáme pažítku nasekanú najemno a plátky chrumkavej slaniny. Šalát podávame vychladený.

Diskusia k receptu (0)

Nový komentár

#instagram

Recepty na každý deň

Máte doma najrôznejšie ingrediencie, ale nemáte nápad, ako ich spojiť v dobré a zdravé jedlo? Tak sa nechajte inšpirovať na našom Instagrame.

x

Nemôžete nájsť ten správny recept? Skúste zadať ingrediencie z vašej chladničky a nechajte sa inšpirovať.

Generuj recept