Talianska šošovicová polievka

Autor: Future 50 Foods HODNOTENIE UŽÍVATEĽOV: 5 (1)
Do 35 minút Doba prípravy
Nenáročné Obtiažnosť
4 Počet porcií
Nepáli Pikantnosť

Výborná šošovicová polievka s talianskym twistom

Ingrediencie

  • 200 g mrkvy
  • 1 malá cibuľa
  • 1 veľká cuketa
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 500 ml vody
  • 1 vanička Knorr Bohatý bujón hovädzí
  • 300 g nakrájaných paradajok
  • 1⁄2 lyžičky sušeného oregana
  • 1⁄2 lyžičky sušeného tymianu
  • 1 plechovka hnedej šošovice (400 g)
  • 100 g čiernej kapusty (F50F)
  • Soľ a korenie

Príprava

Mrkvu, cibuľu a cuketu nakrájame na malé kúsky.

Vo veľkom hrnci všetko opečieme na oleji a po chvíli pridáme prelisovaný cesnak.

Vo vriacej vode rozmiešame bujón, pridáme paradajky a bylinky.

Varíme 10-15 minút a občas zamiešame.

Do vývaru pridáme orestovanú cuketu s mrkvou, šošovicu a kel a varíme ďalších 8 minút.

Dochutíme soľou a korením.

Tip na záver : Polievku servírujeme pokvapkanú citrónom a posypanú štedrou porciou parmezánu.

Diskusia k receptu (0)

Nový komentár

#instagram

Recepty na každý deň

Máte doma najrôznejšie ingrediencie, ale nemáte nápad, ako ich spojiť v dobré a zdravé jedlo? Tak sa nechajte inšpirovať na našom Instagrame.

x

Nemôžete nájsť ten správny recept? Skúste zadať ingrediencie z vašej chladničky a nechajte sa inšpirovať.

Generuj recept