Tekvica plnená divokou ryžou a cuketou

HODNOTENIE UŽÍVATEĽOV: 5 (1)
Do 80 minút Doba prípravy
Nenáročné Obtiažnosť
4 Počet porcií
Nepáli Pikantnosť

Toto jedlo poslúži ako výdatný obed i večera – a na stole výborne vyzerá!

Ingrediencie

  • 50 g divokej ryže
  • 50 g čierna šošovica (F50F)
  • 1 stredne veľká tekvica (1,2 kg)
  • 4 lyžice olivového oleja
  • 2 červené cibule
  • 1 cuketa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 lyžice korenia Stredomorské bylinky s rozmarínom a tymiánom
  • 1 citrón
  • 4 paradajky (F50F)

Príprava

Predhrejeme rúru na 180°C. Šošovicu a ryžu uvaríme podľa návodu na obale a dáme bokom.

Odrežeme vrch tekvice a vydlabeme ju. Dáme ju na plech vyložený papierom na pečenie a potrieme olivovým olejom. Pečieme dvadsať minút.

Na oleji osmažíme kocky cukety, drvený cesnak a opekáme. Pridáme korenie, šťavu a kôru z citróna a premiešame.

Cuketovú zmes zmiešame s ryžou a šošovicou, pridáme nasekané paradajky a dokoreníme.

Tekvicu naplníme pripravenou zmesou a zapekáme ďalších desať minút – tentokrát tekvicu priklopíme jej vrchom.

Diskusia k receptu (0)

Nový komentár

#instagram

Recepty na každý deň

Máte doma najrôznejšie ingrediencie, ale nemáte nápad, ako ich spojiť v dobré a zdravé jedlo? Tak sa nechajte inšpirovať na našom Instagrame.

x

Nemôžete nájsť ten správny recept? Skúste zadať ingrediencie z vašej chladničky a nechajte sa inšpirovať.

Generuj recept