Tekvicová panna cotta s pečenou mrkvou a cesnakom

HODNOTENIE UŽÍVATEĽOV: 5 (1)
Do 50 minút Doba prípravy
Nenáročné Obtiažnosť
4 Počet porcií
Nepáli Pikantnosť

Poznáte panna cottu ako tradičný dezert zo smotany a ovocia? Táto slaná verzia s ňou má spoločné použitie želatíny a typické malé misky, v ktorých sa servíruje. Nie je to dezert – táto tekvicová panna cotta je skôr netradičný predkrm.

Ingrediencie

  • 300 g tekvice hokkaido
  • 1 vanička Knorr Bohatý bujón zeleninový
  • 200 ml vody
  • 1 g želatíny

Príprava

Tekvicu ošúpeme a nakrájame na malé kocky. Vodu privedieme v hrnci do varu a rozpustíme v nej bujón. Potom pridáme tekvicu a varíme, kým nie je mäkká. Zmes rozmixujeme tyčovým mixérom. Potom ju opäť privedieme do varu a pridáme želatínu. Riadime sa návodom na obale.

Horúcu zmes nalejeme do malých misiek a necháme vychladnúť.

Ingrediencie Zdobenie na panna cottu

  • 2 mrkvy (najlepšie fialové)
  • 1⁄2 lyžičky oregana
  • 20 g repového listu
  • 1 hlava cesnaku
  • 1 lyžička olivového oleja
  • 4 lyžice grilovanej pohánky

Príprava Zdobenie na panna cottu

Predhrejeme rúru na 180°C. Mrkvu umyjeme a vložíme do pekáča. Zmiešame s olejom a oreganom. Do pekáča k nej prihodíme strúčiky cesnaku a pečieme asi 35 minút. Mrkva musí zostať chrumkavá.

Mrkvu a cesnak nakrájame na nepravidelné kúsky a na panvici opečieme s nakrájanými repnými listami a grilovanou pohánkou. Zmesou ozdobíme tekvicovú panna cottu.

Diskusia k receptu (0)

Nový komentár

#instagram

Recepty na každý deň

Máte doma najrôznejšie ingrediencie, ale nemáte nápad, ako ich spojiť v dobré a zdravé jedlo? Tak sa nechajte inšpirovať na našom Instagrame.

x

Nemôžete nájsť ten správny recept? Skúste zadať ingrediencie z vašej chladničky a nechajte sa inšpirovať.

Generuj recept