Príprava
Pripravíme si zeleninu: cibuľu ošúpeme a nakrájame nahrubo. Tekvicu ošúpeme, ak je to potrebné (napr. hokkaido sa lúpať nemusí), zbavíme semien a nakrájame na kocky. Papriku umyjeme a nakrájame na menšie kúsky. Cesnak ošúpeme a prelisujeme.
V hrnci rozpálime olej a opečieme na ňom cibuľu, tekvicu a papriku. Potom pridáme kari a cesnak a rýchlo zasmahneme, aby sa korenie rozvoňalo. Pozor, aby sa nespálil cesnak a nezhorkol nám.
Do hrnca pridáme červenú šošovicu, kokosové mlieko, 1,5 litra vody. Privedieme k varu a v polievke rozpustíme bujón. Varíme ďalších 20 minút, kým nie je šošovica na skus.
Pár lyžíc polievky si dáme stranou na servírovanie. Zvyšok rozmixujeme tyčovým mixérom dohladka.
Polievku dochutíme, prípadne dosolíme a dokoreníme.
Tekvicovú polievku rozdelíme do misiek, pridáme trošku nerozmixovanej zeleninovej zmesi, čo sme si dali stranou, a potom opražené sezamové semienka a konopné semienka. Navrch dáme ešte štedrú lyžicu jogurtu.
Diskusia k receptu (0)
Nový komentár