Tekvicovo-šošovicová rýchla panvica

HODNOTENIE UŽÍVATEĽOV: 5 (1)
Do 30 minút Doba prípravy
Nenáročné Obtiažnosť
4 Počet porcií
Nepáli Pikantnosť

Toto jedlo má hneď niekoľko výhod – zašpiníte pri jeho príprave presne jeden hrniec a výsledný pokrm je vegetariánsky, vegánsky, plný zeleniny a bielkovín v podobe strukovín. A navyše je hotový do pol hodiny!

Ingrediencie

  • 600 g maslovej tekvice
  • 300 ml vody
  • 1 vanička Knorr Bohatý bujón zeleninový
  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 60 g baby špenátu (F50F)
  • 1 plechovka krájaných paradajok
  • 1 lyžica paradajkového pretlaku
  • 1 plechovka zelenej šošovice
  • 1 lyžička zmesi byliniek
  • 1 lyžica rastlinného oleja

Príprava

Na panvici rozohrejeme olej, pridáme cibuľu nakrájanú na kocky, neskôr cesnak na plátky a zvolna opekáme 5 minút.

Pridáme paradajkový pretlak a zmiešané bylinky a minútku povaríme. Pridáme na kocky nakrájanú tekvicu, pasírované paradajky, šošovicu, vodu a bujón. Privedieme k varu.

Znížime na mierny plameň a varíme 20 minút – alebo kým nie je tekvica tak akurát mäkká.

Potom pridáme do zmesi špenát a vypneme platňu.

Podávame s chrumkavým chlebom alebo quinoou.

Tip na záver : Quinou môžeme nahradiť bulgurom, prípadne kuskusom.

Diskusia k receptu (0)

Nový komentár

#instagram

Recepty na každý deň

Máte doma najrôznejšie ingrediencie, ale nemáte nápad, ako ich spojiť v dobré a zdravé jedlo? Tak sa nechajte inšpirovať na našom Instagrame.

x

Nemôžete nájsť ten správny recept? Skúste zadať ingrediencie z vašej chladničky a nechajte sa inšpirovať.

Generuj recept